Bouwplannen Burgemeester Winklerplein zitten volgens gemeente muurvast

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Alle seinen staan op rood. Er lijkt voorlopig geen voortgang van de bouw op Burgemeester Winklerplein. Dat vertelde wethouder Cees Paas (SGP-ChristenUnie) van project Burgemeester Winklerplein in podcast Het Raadhuis van online krant Sliedrecht24. 

De bouw wordt volgens Paas opgehouden, omdat er geen overeenstemming is met de eigenaar van de grond / eigendom waarop de herinrichting moet plaatsvinden. Hij kan nog niet zegen, wanneer er kan worden gebouwd. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder podcast.

De boel ligt al enige tijd stil, omdat er volgens de gemeente geen overeenstemming is met de grondeigenaren. Alleen kan gewerkt worden aan grond in eigendom in de openbare ruimte. Die plannen worden volgens Paas nu uitgewerkt. Er is geen zicht op wanneer met de herinrichting als het gaan om de bouwplannen kan worden begonnen.

Tekst gaat verder onder foto.

Het plan dat op tafel lag. Een enorme opknapbeurt voor het Burgemeester Winklerplein. Nieuwbouw op locatie voorheen Hoogland en op de locatie waar het Chinees restaurant is gevestigd, liggen stil. Het plan was om deze appartementen te bouwen. (Situatieschets gemeente Sliedrecht) 

9 gedachten over “Bouwplannen Burgemeester Winklerplein zitten volgens gemeente muurvast”

 1. Het lijkt me een goed idee om er bij grondverkopen of in eigendom verkrijgen daar de beste advocaten van te voren naar kijken, dus geen adders onder het gras. Daarna pas verder met sloop en opbouwen. Nu lijkt er wel een bom ontploft op Winklerplein. Duurt dat nu nog vijftien jaar zo? Blijft dit zo? Dat mag ik niet hopen voor Sliedrecht.

 2. mr van dijk vind locatie lomp en groot oke.
  kan mis hebbem kwam niet snackbar/supermarkt? en er boven 3 hoog.
  kom er langs het woord onderhoud kan beter vergeten ziet niet uit.

 3. Hopelijk wordt er snel overeenstemming bereikt met de eigenaar van de grond / eigendom waarop de herinrichting moet plaatsvinden. Als het een centenkwestie is, laat het dan maar geld kosten. Misschien wil Chemours wel sponsor zijn als compensatie😉 Plannen zoals deze er liggen zien er namelijk fantastisch uit en geven Winklerplein een opknapbeurt van jewelste. Zoals het er nu bij ligt is echt vergane glorie en doen we als centrum echt onder tov bijv De Meent in Papendrecht. En als er mogelijkheden zijn voor parkeergarage onder Winklerplein, dan zou ik dat ook toejuichen. Kunnen we van het plein zelf een (groen) markt/evenementenplein maken.

 4. Wel weer een ontzettend groot gebouw. Lelijk lomp. Zet iets neer wat past bij de omgeving. Dit is veel te hoog. Wat is het toch tegenwoordig kan er niet in verhouding met de omgeving worden gebouwd. Dit kan echt niet grootheidswaanzin.

 5. Mijnheer Willems u haalt oude koeien uit de sloot. Dat het lang duurde met Kerkbuurt 10-16 en locatie Lanser lag niet aan de “gemeente”, maar aan allerhande juridische procedures,waar gemeente geen grip op had. De “gemeente” heeft dit goed opgelost voor onze buurt, want het toch een mooi resultaat. Ik schrijf dit, omdat ik zelf enkele jaren in een omwonende commisssie heb gezeten en daardoor nauw betrokken was bij de problemen, waardoor het zo lang duurde.

 6. Dat dit veel te lang duurt is al heel lang duidelijk. In tussentijd heeft het ons Sliedrechters al veel gekost. Dit is niet het enige project in Sliedrecht dat veel te lang duurt. Zonder volledig te zijn: Het Plaatje, locatie garage Lanser, Kerkbuurt 10-16, Watertorenterrein, Groen van Prinstererschool. De vraag is wat leren we hiervan voor de ontwikkeling van Sliedrecht Noord.

 7. Van wie is deze grond??
  Tablis?? Of gemeente en wie is bvg groep?? Of is er nog een partij de voormalige apotheek??

  Dat moet toch duidelijk zijn, of wordt de boel gechanteerd??
  Waarom is dit voor de sloop van alle huizen niet duidelijk bij een notaris vastgelegd??
  Waar ging dit fout?? En moet de gemeente (wij dus, inwoners) op de blaren zitten, moet daarom het park/bos verdwijnen dit is niet acceptabel. Er moet uitgezocht worden wie hier achter zit.dit is toch bizar een gemeente die schaakmat staat… of begrijp ik het verkeert.?? Wie kan hier helderheid over geven?

 8. Wat een goedkoop verhaal 15jaar en nog geen steek vooruit.De gemeente Sliedrecht moet zich kapot schamen .

Plaats een reactie

*=Verplicht veld