Bouw beheerdersonderkomen begraafplaats ligt volgens gemeente op schema

SLIEDRECHT – De bouwwerkzaamheden liggen op schema en na de zomer wordt het hoogste punt bereikt. Tijdens de zomervakantie ligt de bouw een aantal weken stil. De bouw van het nieuwe beheerdersonderkomen valt onder de huidige uitbreiding van de begraafplaats. De begraafplaats wordt uitgebreid op zes verschillende locaties.

In mei 2022 is aannemer Lagendijk & Stout B.V. in opdracht van de gemeente Sliedrecht gestart met de bouw van het nieuwe beheerdersonderkomen van de begraafplaats. (Foto gemeente Sliedrecht)

Gelijktijdig komt er een nieuw beheerdersonderkomen en een gedeelte van het voorplein krijgt een aantal aanpassingen. In de afgelopen twee jaar zijn door Gebr. De Koning de voorbereidende werkzaamheden rondom de begraafplaats uitgevoerd. Deze werkzaamheden liggen negen maanden stil om het zand in te laten klinken.

Volgend voorjaar
Tijdens deze zettingsperiode wordt het nieuwe beheerdersonderkomen gebouwd, maar ook het groenplan verder uitgewerkt. Begin juli 2022 heeft er een informatieavond over het groenplan plaatsgevonden. Omwonenden hebben belangrijke aandachtspunten ingebracht die nu meegenomen worden in het ontwerp. Na de zomer koppelt de gemeente terug aan de omwonenden en ronden ze de ontwerpfase af. Zoals de planning nu laat zien wordt in februari / maart 2023 het groen op de begraafplaats ingepland. Dat is mede afhankelijk van de zetting van de voorbelasting. De herinrichting van het Achterom tot fietsstraat én de groeninplant die daar plaatsvindt staat nu gepland voor het eind van dit jaar. De groeninplant in het Achterom gebruiken we ook voor het camoufleren van de damwand en de aanblik op de begraafplaats.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld