Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Boskalis verwerft Seabed Intervention & Shore Crossing-contract

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt dinsdag 30 juli 2019 voorbeurs bekend dat het een contract heeft verworven voor bagger- en steenstortactiviteiten en de aanlanding ten behoeve van Woodside’s beoogde Scarborough export-gaspijpleiding in Noordwest-Australië. De waarde van het door Woodside Energy Ltd. (Woodside), in zijn hoedanigheid als operator van de Scarborough Joint Venture, toegekende contract kan oplopen tot 145 miljoen euro indien alle opties in de overeenkomst worden afgenomen.

Boskalis is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Nu is het bedrijf gevestigd in Papendrecht, net over de gemeentegrens van Sliedrecht. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De toekenning van het contract is voorwaardelijk aan een definitieve investeringsbeslissing die naar verwachting in 2020 door Woodside wordt genomen. De voorbereidende activiteiten voor dit multidisciplinaire project zijn onlangs van start gegaan. De uitvoerende bagger- en steenstortwerkzaamheden en activiteiten in relatie tot de aanlanding van de pijpleiding gaan naar verwachting in maart 2021 van start en zijn medio 2022 voltooid.

Ook steenstortwerkzaamheden
De activiteiten voor dit project omvatten het baggeren van een sleuf voor de pijpleiding over een lengte van 50 kilometer, graafwerkzaamheden in diep water, steenstortwerk ten behoeve van kruisingen van pijpleidingen en glasvezelkabels, het begraven en afdekken van de pijpleiding en de realisatie van andere beschermingswerken om de stabiliteit van de pijpleiding te waarborgen. Ondersteunende werkzaamheden bij de realisatie van de aanlanding naar de onshore LNG faciliteit op de Burrup Peninsula alsmede de levering van de stenen voor de uit te voeren steenstortwerkzaamheden maken eveneens deel uit van het contract. Boskalis zal lokale toeleveranciers inzetten bij de uitvoering van zijn werkzaamheden, rekening houdend met capaciteiten en commerciële overwegingen.

Verwerking gas
Boskalis zal een grote verscheidenheid aan eigen specialistische expertise en materieel inzetten, waaronder een sleephopperzuiger, een backhoe dredger, een valpijpschip en steenstortschip, surveyschepen en een offshore constructieschip. Het gasveld van Scarborough ligt ongeveer 375 kilometer uit de kust van de Burrup Peninsula in Noordwest-Australië. De export-pijpleiding zal aardgas transporteren tussen de Scarborough Floating Production Unit en een onshore LNG faciliteit. De geprefereerde optie voor Woodside is om gas te verwerken via een uitbreiding van de bestaande Pluto LNG faciliteit.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld