Boskalis verwerft contract voor aanleg kademuren en steiger

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft in consortium met Van Hattum en Blankevoort (Koninklijke VolkerWessels) en TBI-onderneming Mobilis een contract verworven van opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam N.V. voor de bouw van kademuren, een steiger en aanverwante werkzaamheden voor een nieuw te bouwen tankterminal in de haven van Rotterdam. Dat maakte het bedrijf donderdag 21 december 2017 bekend.

Bij het van oorsprong Sliedrechtse bedrijf Boskalis werken verschillende inwoners uit Sliedrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het contract heeft een waarde van ruim EUR 100 miljoen, waarvan het Boskalis-aandeel EUR 34 miljoen bedraagt. Het project gaat begin 2018 van start en zal naar verwachting eind 2019 worden afgerond.

Zeeschepen
In de haven van Rotterdam wordt door HES International B.V. een nieuwe opslagterminal voor olieproducten gerealiseerd. Om zowel grote olietankers als binnenvaartschepen te kunnen ontvangen legt Boskalis met zijn partners een 1.200 meter lange kademuur aan voor zeeschepen, een 1.100 meter lange kademuur voor binnenvaartschepen, een 350 meter lange steiger met vier ligplaatsen alsmede oever- en bodembescherming.

Strategie
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project wordt gedreven door de toenemende wereldhandel en energieconsumptie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld