Boskalis rondt goed eerste kwartaal af en kijkt positief vooruit

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Boskalis had een druk kwartaal met omzetgroei en hoger resultaat, er waren gunstige marktomstandigheden en een toename in de orderportefeuille tot recordhoogte van € 6,5 miljard. Een solide balans met positieve netto-kaspositie. 

Boskalis heeft een druk en goed eerste kwartaal afgesloten. Zowel de omzet als het resultaat is toegenomen in vergelijking met het eerste kwartaal 2022. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De strategie van Boskalis richt zich op activiteitenclusters die maatschappelijke waarde toevoegen en duurzame groei creëren. In het afgelopen kwartaal waren tal van tot de verbeelding sprekende projecten in uitvoering en zijn nieuwe spraakmakende werken aangenomen. Boskalis heeft een netto-kaspositie en is daarmee per saldo schuldenvrij. Gericht op kansen in de markt is Boskalis voornemens verder te investeren in duurzame groei in lijn met zijn strategische agenda.

Projecten
In Nederland hebben diverse projecten bijgedragen aan het sterke kwartaal. Het meerjarige project ter versterking van de Markermeerdijken ten noorden van Amsterdam verloopt voorspoedig en het eerste noordelijke deel van de versterkte dijk is opgeleverd. Naast de versterking van het resterende deel van de dijk wordt ook gewerkt aan de inrichting van een stadsstrand bij Hoorn. Het project maakt deel uit van het landelijke Hoogwaterbeschermings-programma en wordt uitgevoerd in een innovatief alliantiecontract. In het kwartaal zijn tevens nieuwe projecten en meerwerkopdrachten verkregen voor de kustbescherming van Texel, Vlieland en Bergen en voor het dijkversterkingsproject Zwolle-Olst.

Energietransitie
Begin 2023 heeft Boskalis een contract verworven voor de verdere ontwikkeling en het klimaatbestendig maken van het eiland Gulhifalhu in de Malediven. De ontwikkeling van Gulhifalhu maak deel uit van het strategische plan van de regering om de haveninfrastructuur te verbeteren en te ontwikkelen, en dient tevens als klimaatadaptieve oplossing om dit deel van de Malediven klimaatbestendig te maken. Boskalis bevordert de energietransitie door infrastructuur te ontwikkelen voor duurzame energie. In Taiwan was Boskalis ook het afgelopen kwartaal actief op meerdere offshore windprojecten. Op het Changfang & Xidao project wordt goede vooruitgang geboekt met de installatie van pinpiles en jackets. Verder was Boskalis actief met baggerwerkzaamheden en het installeren van stenen op een tweede project in Taiwan waar recent ook nog meerwerk werd verkregen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld