Oishi Fusion

Boskalis neemt voor 75 miljoen euro infrastructuurprojecten aan in Nederland

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Boskalis heeft in Nederland twee infrastructuurprojecten aangenomen met een gecombineerde contractwaarde van circa € 75.000.000,–. Er wordt voor dat geld een nieuwe haven aangelegd en de provinciale weg N241 wordt heringericht. Dat maakt het bedrijf maandag 7 december 2020 voorbeurs bekend.

Het bedrijf Boskalis is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Nu is het bedrijf gevestigd in Papendrecht, net over de gemeentegrens van Sliedrecht. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Op de rivier de Waal in het grensgebied met Duitsland gaat Boskalis in opdracht van Rijkswaterstaat een nieuwe haven realiseren. Deze overnachtingshaven voor binnenvaartschepen wordt aangelegd in Spijk nabij Lobith en zal de veiligheid en bereikbaarheid vergroten. Voor dit project zal circa drie miljoen kubieke meter grond worden verzet door middel van een kleine snijkopzuiger en grondverzetmaterieel. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Verleggen
Daarnaast gaat Boskalis de provinciale weg N241 herinrichten. Dit door de Provincie Noord-Holland en PWN gegunde project omvat naast een verbreding van de weg tevens het verleggen van een drinkwaterleiding en de realisatie van diverse voorzieningen om de veiligheid van de weggebruikers te vergroten. Dit project kent een planuitwerkingsfase en een realisatiefase met een verwachte oplevering eind 2024.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld