Oishi Fusion

Boskalis neemt Refer Offshore over en versterkt marktpositie in subsea services

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Boskalis kondigt dinsdag 5 januari 2021 de overname aan van alle aandelen van Rever Offshore’s (‘Rever’) subsea services activiteiten. Dat bericht de baggeraar voorbeurs. Rever, het voormalige Bibby Offshore, biedt een breed scala aan subsea oplossingen op het gebied van constructie, inspectie, reparatie en onderhoud.

Het bedrijf Boskalis is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Nu is het bedrijf gevestigd in Papendrecht, net over de gemeentegrens van Sliedrecht. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Rever is van oudsher actief op de Noordzee vanuit Aberdeen (Verenigd Koninkrijk) en heeft een sterke staat van dienst. Door deze transactie verkrijgt Boskalis twee diving support vessels, waarvan één volledig eigendom is (Rever Polaris) en een tweede gecharterd is (Rever Topaz). De groep heeft onshore circa 130 medewerkers in dienst, naast ongeveer 220 offshore-medewerkers. De 2020 jaaromzet bedraagt circa 90 miljoen euro, waarvan het grootste deel afkomstig is uit raamovereenkomsten. Op basis van de voorziene kosten-synergiën bedraagt de terugverdientijd naar verwachting volgens Boskalis minder dan drie jaar.

Solide top 3-speler
Met deze overname versterkt Boskalis zijn huidige positie in de markt voor subsea services in Noordwest-Europa, Afrika en het Midden-Oosten en zijn mogelijkheden om zowel klanten in de traditionele olie- en gasmarkt als de snelgroeiende markt voor offshore-windenergie te bedienen. Op de belangrijke subsea markt van de Noordzee is Boskalis nu een solide top-3 speler en ziet het voldoende mogelijkheden voor verdere operationele efficiencyverbeteringen en synergiën.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld