Boskalis neemt mega snijkopzuiger Helios in de vaart

ROTTERDAM / PAPENDRECHT – Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft zaterdag 1 juli 2017 tijdens een feestelijke ceremonie in de Rotterdamse haven de mega snijkopzuiger Helios gedoopt. De Helios is de grootste en krachtigste snijkopzuiger, die Boskalis ooit ontwikkelde. Bij het Papendrechtse bedrijf met Sliedrechtse roots werken verschillende inwoners van Sliedrecht.

De zelfvarende Helios heeft een lengte van 152 meter en een breedte van 28 meter en kan baggeren op dieptes van 6 tot 35 meter. (Foto via Koninklijke Boskalis Westminster N.V.)

Het schip is ontwikkeld om te kunnen baggeren in extreem harde grond. De cutterladder weegt 2.060 ton en is daarmee de zwaarste ter wereld.

Tekst gaat onder video verder.
Video over de bouw van de Helios. (Video
 via Koninklijke Boskalis Westminster N.V.)

Met een totaal geïnstalleerd vermogen van bijna 24.000 kW, een totaal pompvermogen van 15.600 kW en een maximum cuttervermogen van 7.000 kW is de Helios een van de krachtigste snijkopzuigers in de baggerindustrie. Dankzij een accommodatie voor 45 personen kan de Helios wereldwijd op de meest afgelegen locaties worden ingezet. Het schip wordt ingezet voor baggerwerkzaamheden in het kader van de ontwikkeling van de haven van Duqm in Oman. Een zusterschip van de Helios wordt naar verwachting in de loop van 2020 in de vaart genomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld