Boskalis komt met boek over gestrand containerschip Ever Given

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) bericht woensdag 8 december 2021 een boek rond het gestrande containerschip Ever Given uit te hebben gebracht. Het boek is vanaf nu te bestellen en vanaf komende week leverbaar. 

Aan de hand van interviews met een groot aantal betrokkenen in combinatie met diverse foto’s schetst het boek een chronologisch beeld van hetgeen zich afspeelde aan boord van het gestrande schip, bij het supportteam op de wal in Egypte en op de Boskalis-kantoren. (Foto Boskalis)

Ten tijde van de bergingsoperatie en direct erna werd Boskalis overstelpt met vragen van de media en geïnteresseerden over het verloop van de berging en wat zich achter de schermen afspeelde. Naar aanleiding van deze verzoeken en door het unieke karakter van deze berging heeft Boskalis besloten een boek uit te geven waarin verslag wordt gedaan van deze intense week.

Drama wereldhandel
In maart 2021 stond Boskalis in het middelpunt van de wereldwijde media-aandacht rond de berging van het gestrande megacontainerschip Ever Given in het Suezkanaal. Een grote groep experts van Boskalis en dochter SMIT Salvage slaagden erin om in samenwerking met de Suez Canal Authority deze dwarsligger binnen een week bij springtij vlot te trekken. Daardoor konden de honderden wachtende schepen hun weg vervolgen en werd een potentieel drama voor de wereldhandel afgewend (Lloyd’s List schatte de schade op USD 400 miljoen per uur).

Bestellen
Het boek is tweetalig uitgebracht (Nederlands en Engels), is vanaf heden te bestellen in de Boskalis shop (shop.boskalis.com) of bij Bol.com en vanaf volgende week leverbaar voor € 9,95 inclusief verzendkosten voor bestellingen met een afleveradres in Nederland.

Geschiedenis
Het bedrijf Boskalis is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Nu is het bedrijf gevestigd in Papendrecht, net over de gemeentegrens van Sliedrecht. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht.

2 gedachten over “Boskalis komt met boek over gestrand containerschip Ever Given”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld