Boskalis en HAL bereiken overeenstemming over aanbevolen Bod

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – In een gezamenlijk persbericht laten Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (“Boskalis”) en HAL Holding N.V. (“HAL Holding”) weten dat in verband met het openbare bod (het “Bod”) door HAL Bidco B.V. (de “Bieder”), een directe 100%-dochtermaatschappij van HAL Investments B.V., wordt uitgebracht op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Boskalis. HAL verhoogt Biedprijs van € 32,00 naar € 33,00 (cum dividend) in contanten per Aandeel (na aanpassing voor het in mei 2022 door Boskalis uitgekeerde dividend van € 0,50 in contanten) als finale prijs. Dat bericht Boskalis voorbeurs maandag 29 augustus 2022. 

Investeerder HAL verhoogt het overnamebod op baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis naar € 33,– per aandeel. Dat is een euro meer dan bij het vorige bod waarmee een prijskaartje van € 4,2 miljard op Boskalis werd geplakt. De leiding van Boskalis is akkoord met het nieuwe bod en raadt ook aandeelhouders aan hun stukken aan te melden. De aanmeldingstermijn voor de overname is verlengd tot 6 september 2022. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

HAL probeert al langer Boskalis in te lijven. De leiding van Boskalis gaf eerder te kennen het vorige bod van HAL te laag te vinden. Een eerder overleg over het ophogen van het bod leidde tot niets. Nu is HAL alsnog overstag gegaan met een hoger bod. 

Verhoogde Biedprijs
Boskalis en HAL hebben de besprekingen over het Bod na het uitbrengen van het Bod voortgezet. Na de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Boskalis van 24 augustus 2022 zijn de besprekingen hervat en Boskalis en HAL zijn verheugd te kunnen meedelen dat zij overeenstemming hebben bereikt over een addendum op het Transaction Protocol (het “Addendum”). Alle voorwaarden van het Bod blijven hetzelfde als aangekondigd op 24 juni 2022 en zoals uiteengezet in het Biedingsbericht, aangevuld met het Addendum zoals uiteengezet in dit persbericht. De Verhoogde Biedprijs wordt betaald voor alle Aangemelde Aandelen wanneer het Bod gestand is gedaan, ongeacht of die Aandelen vóór of na vandaag zijn aangemeld tijdens de Aanmeldingstermijn. De Bieder zal de Verhoogde Biedprijs volledig betalen met beschikbare geldmiddelen. In totaal bezitten de Bieder, HAL Investments en Stichting Hyacinth momenteel Aandelen die circa 55,6% van het geplaatste aandelenkapitaal van Boskalis vertegenwoordigen.

Aandelen
Inmiddels heeft de investeerder samen met een speciale stichting die al sinds maart aandelen Boskalis opkoopt, 55,6 procent van de aandelen in handen. De heren Berdowski (CEO van Boskalis) en Heijermans (lid van de Raad van Bestuur van Boskalis), die gezamenlijk 125.000 Aandelen houden (hetgeen circa 0,1% van het totale aantal Aandelen vertegenwoordigt), hebben toegezegd al hun Aandelen onder het Bod aan te melden gedurende de Aanmeldingstermijn. Deze leden van de Raden hebben geen informatie ontvangen van de Bieder of Boskalis die relevant is voor een Aandeelhouder in verband met het Bod die niet is opgenomen in het Biedingsbericht of dit persbericht, en zij zullen hun Aandelen aanmelden onder het Bod onder dezelfde voorwaarden (inclusief prijs) en condities als de andere Aandeelhouders. Het bedrijf Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld