Boskalis aangesteld als berger voor getroffen tankers in Golf van Oman

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) is aangesteld als de berger voor beide tankers die donderdagmorgen 13 juni 2019 in de Golf van Oman bij een vermoedelijke aanslag zijn getroffen.

De verzekeraars van beide schepen hebben Boskalis-dochter SMIT Salvage kort na de incidenten aangesteld om de schepen en hun lading te bergen, maakt het Papendrechtse bedrijf vrijdag 14 juni 2019 bekend. Bij het van oorsprong Sliedrechtse bedrijf Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis), op de grens van Papendrecht en Sliedrecht, werken verschillende inwoners van Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De bergingsoperaties worden in nauw overleg uitgevoerd met de relevante lokale autoriteiten, waaronder het Marine Emergency Mutual Aid Centre (MEMAC).

Ingevlogen bergingsteam
De Front Altair met aan boord een lading nafta verkeert nog in een zorgelijke toestand. De bemanning heeft het schip veilig kunnen verlaten en de brand was gistermiddag geblust. De bergingsoperatie wordt ter plaatse uitgevoerd door een ingevlogen bergingsteam met specialistisch materieel.

Naar haven
De Kokuka Courageous met aan boord een lading methanol verkeert inmiddels in een stabiele toestand. Ook hier heeft de bemanning het schip veilig kunnen verlaten en is het schip gestabiliseerd. Donderdagmiddag is met succes een sleepverbinding tot stand gebracht waarna de bemanning weer aan boord kon. Het schip wordt momenteel naar een haven in de Golfregio gesleept. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld