Bordje ‘Gezonde School’ onthuld bij openbare basisschool Henri Dunant

SLIEDRECHT – Openbare basisschool Henri Dunant aan de Kerkstraat zegt de eerste school in Sliedrecht te zijn met de officiële erkenning ‘Gezonde School’. Dat is vanaf nu ook te zien aan de buitenzijde. Wethouder Ton Spek (CDA) (van Onderwijs ???-red.) onthulde vrijdagochtend 22 juni 2018 het bordje bij de voordeur.

Directeur Irma Valk van openbare basisschool Henri Dunant en wethouder Ton Spek (CDA) bij het zojuist onthulde bordje ‘Gezonde School’. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Kort voor de onthulling sprak directeur Irma Valk van openbare basisschool Henri Dunant de wethouder en groepen leerlingen buiten toe. De kinderen mochten getuige zijn van de onthulling.  “We gaan vandaag iets onthullen wat nog geen andere school in Sliedrecht heeft. Het certificaat welbevinden van de Gezonde School en daar zijn we natuurlijk super trots op. Dit hebben wij gekregen omdat wij als school er alles aan doen om de tijd op school voor jullie zo fijn en veilig mogelijk te laten zijn. Daarvoor gebruiken we in de hele school de drie kernwaarden van PBS, verantwoordelijkheid, veiligheid en respect én in alle groepen wordt er met Kwink gewerkt. Wij geloven erin dat als kinderen gelukkig zijn op school ze nog beter kunnen ontwikkelen”, sprak Valk.

Tekst gaat onder video verder.

Prettig voelen
Als school beloofde Valk dat zij er alles aan doen voor de leerlingen om te kunnen leren, talenten te ontwikkelen en op te groeien tot gezonde volwassenen. Valk: “Wij vinden het heel belangrijk dat de kinderen zich prettig voelen op school en dat ze ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, fouten te maken en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen. We weten dat betere sociale en emotionele vaardigheden bijdragen aan motivatie om te leren en betere cijfers te halen. Dat willen we voor iedereen op onze school.” Daarna gaf ze het woord aan wethouder Spek. Die enkele leerlingen vroeg wat zijn verstaan onder een ‘Gezonde School’, waarna hij het bordje onthulde.

1 gedachte over “Bordje ‘Gezonde School’ onthuld bij openbare basisschool Henri Dunant”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld