Japans restaurant Oishi Fusion

Borden verplichte rijrichting op Adriaan Volkersingel overbodig?

SLIEDRECHT – De borden ‘verplichte rijrichting’ op de Adriaan Volkersingel staan er, maar hoefden niet te worden geplaatst. Toch deed de gemeente Sliedrecht dat wel een aantal jaren geleden. Dat zegt de gemeente Sliedrecht donderdag 8 augustus 2019 na vragen door Sliedrecht24. Er staat tenslotte duidelijk in de zijstraten of je er wel of niet in mag. Volgens de gemeente zijn de extra borden noodzakelijk.

Overbodige borden, omdat bij de ingang van zijstraten tenslotte ook borden staan. De gemeente Sliedrecht wil juist minder borden.  (Foto Kees v.d. Hel)

“De combinatie van dit bord en het bord eenrichtingsverkeer in de Piet Rijsdijkstraat zorgt ervoor dat voor iedereen duidelijk is dat het verkeer hier niet mag afslaan. Formeel is één van de twee borden voldoende, maar de gemeente heeft gekozen voor de combinatie van beide borden om dat extra te benadrukken. In de hele wijk staan de blauwe borden met witte pijlen. Maar er kwamen meldingen binnen dat op enkele locaties regelmatig tegen het eenrichtingsverkeer in werd gereden. Daarom is op een aantal kruispunten extra verkeersborden geplaatst”, zegt woordvoerder Ferdinand Koppejan van de gemeente Sliedrecht. 

7 gedachten over “Borden verplichte rijrichting op Adriaan Volkersingel overbodig?”

  1. En met een ouderwets rood/wit verbodsbord waarop met een pijl naar links cq rechts afslaan verboden behalve voor (brom) fietsers had je veel onduidelijkheid voorkomen denk ik..

  2. Vreemd dat het nu pas iemand opvalt, want dat bord staat er al vele jaren en geeft inderdaad aan dat je niet mag afslaan. Misschien is het beter om deze thread te verwijderen, want ik zie niet in waarom we moeten wachten op de Gemeente Sliedrecht om de verkeersregels te uit te leggen. Als er een rond bord met ’30’ erop staat, hoeven we ook niet op de Gemeente te wachten om ons uit te leggen dat daar ook mensen van boven de 30 jaar mogen rijden.

  3. Zucht… blijkt maar weer hoe slecht mensen de verkeersregels kennen.
    G.C. Brand heeft het reeds uitgelegd, dat dus.

  4. Een bord verplichte rijrichting is echt een ander bord, nl vierkant (met wel deze kleuren). Het op de foto getoonde bord staat er allang en is alleen om aan te geven dat er niet afgeslagen mag worden vanwege 1-richtingsverkeer in de zijstraat. In dit geval dus: Piet Rijsdijkstraat: verboden in te rijden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld