Oishi Fusion

Bomenkap nodig voor aanbrengen middenspanningsstations

SLIEDRECHT – Er gaan tientallen bomen in de Vogelbuurt-Zuid en Vogelbuurt-Noord tegen de vlakte voor het aanbrengen van middenspanningsstations. De gemeente maakt dat woensdag 8 juli 2020 bekend.

De kap is volgens de gemeente Sliedrecht nodig voor het ‘aanbrengen van straatwerk ten behoeve van toekomstig middenspanningsstations’. 

Er worden achttien bomen gekapt aan de Valkhof (81 – 160). Verder worden er twee bomen omgezaagd aan de Tuinfluiterstraat (1) en vijf bomen verdwijnen aan de Sperwerstraat. 

9 gedachten over “Bomenkap nodig voor aanbrengen middenspanningsstations”

 1. En de gemeente maar aan ons, inwoners, vragen om meer groen in de tuin te realiseren…… Erg vreemd allemaal

 2. Bomen zijn natuurlijk mooi en nodig ,maar kunnen op veel plaatsen ook veel te groot voor de omgeving worden en dan zou het fijn zijn als die exemplaren worden vervangen door een kleinere soort

 3. Nu weer 25 bomen, waar zijn ze mee bezig. Het is te triest voor woorden hoe er in onze gemeente met de natuur en voor inwoners belangrijke leefbaarheid wordt omgegaan. Die 10% extra ( minimaal 900) wordt nooit gehaald om te planten uiterlijk 2022. Of is er dan de smoes dat het geld op is soms

 4. Er is vast nog wel een ander plekje te vinden in Sliedrecht zonder dat er bomen moeten worden gekapt voor die centrale

 5. Zou er sowieso nagedacht zijn over een alternatief waarvoor geen bomenkap nodig zou zijn? Náást deze bomen bijvoorbeeld…?

 6. Te bizar voor woorden. Opweg naar de treurigste gemeente van het land? En dan piepen over een paar bewoners die wat gesnoeid hebben. Gemeente waar ben je toch mee bezig?! Je zou d’r toch een paar de hoogste boom in jagen… Maar dat kan niet meer, die zijn reeds gekapt.

 7. Om te huilen iedere keer.
  Altijd moeten bomen plaats maken.
  Er moet een omslag in denken komen.
  Éérst de natuur en dan kijken of er nog plaats is voor een gebouw of wat dan ook.
  Gebruik groen toch niet altijd als sluitpost!

 8. Eigelijk wel gek. Je hoort nooit dat een middenspanningsstation (of wat voor bouwwerk ook) weg moet voor het planten van een boom.

 9. Jammer.
  Bomen zijn essentieel voor een dorp.
  Bomen moeten ook de ‘ruimte’ krijgen om te groeien en te bloeien.
  Bomen zijn goed voor het milieu in enge en in brede zin!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld