Oishi Fusion

Bomen verdwijnen volgens Watertoren B.V. om veiligheidsredenen

SLIEDRECHT – “In het kader van de veiligheid op het Watertorenterrein is het voor Watertoren BV wenselijk dat er een aantal bomen en zaailingen worden gekapt. Hiervoor is een ‘aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van bomen’ naar de gemeente gestuurd”, bericht Watertoren B.V. donderdag 14 januari 2021. Het gaat om 30 zaailingen en bomen, es en populier. Het verzoek ligt bij de gemeente Sliedrecht.

Tientallen bomen verdwijnen van het watertorenterrein. Volgens Watertoren B.V. om veiligheidsredenen. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

“Een aantal van de zaailingen zijn in de loop der tijd ‘vanzelf’ gegroeid in of direct naast de waterkant en verzwakken de waterkering van het terrein. Een aantal bomen zijn in zeer slechte staat en vormen een gevaar voor de directe omgeving”, licht woordvoerder Gelinde Groeneveld van Watertoren B.V. toe, “Speciale aandacht willen we vestigen op de grote populier aan de westkant van het terrein. Deze populier is door veel mensen aangemerkt als een waardevolle, te behouden boom. Echter, vorig jaar (in juni en in augustus) zijn deelstammen van de populier gevallen. De boom is aan de binnenkant rot. Hoewel we goed snappen dat de boom qua aanzicht en beleving een grote waarde vertegenwoordigt, is het onze inschatting dat het toch niet veilig is hem te behouden.” Voor de te kappen bomen worden nu niet direct andere bomen teruggeplant. Groeneveld: “Wel krijgen deze in het nieuwe plan voor het Watertorenterrein een plaats.”

8 gedachten over “Bomen verdwijnen volgens Watertoren B.V. om veiligheidsredenen”

 1. Het is niet meer dan het terrein sluipenderwijs bouwrijp maken.Er wordt ook steeds gesproken over een bouwterrein, terwijl er nog niets gebouwd wordt .
  Dit is m.i. om de publieke opinie hier voor rijp te maken.

 2. Worden de kerstbomen niet speciaal voor dat doel gekweekt Kees Visser? Denk dat dat niet de bedoeling is voor bomen die her en der in de gemeente worden/zijn geplaatst… Dus ik begrijp dat klagen wel….

 3. Waar worden gelijkwaardige bomen herplant, of wordt er een grote storting in het bomenfonds gedaan? Ik zou zeggen bouw er zoveel mogelijk omheen, en niet uitschieten met machines in de buurt van de bomen zodat ze alsnog gekapt moeten worden. Wordt er daarnaast binnenkort eindelijk iets nuttigs gebouwd daar, of gaat dat weer jaren duren? Laat ze dan lekker staan. Dan hebben de omwonenden ook een mooier uitzicht

 4. Waarom hoor ik al die mensen die klagen over bomenkap nooit klagen over het feit dat er elk jaar zoveel kerstbomen gekapt worden voor slechts een paar weken (voor wellicht ook hun) plezier? Als het er dan niet toe doet, dan ook nu niet klagen!

 5. Inderdaad!
  Laat de bomen staan. Vooral nu nog.
  Probeer eens inventief zijn door er omheen te bouwen.
  Plannen te maken!
  Dat is wel zo charmant.
  Altijd dat botweg KAPPEN…
  Denk eens een beetje creatief na!
  Misschien komen er wel betere plannen door!

 6. Gaan we dan ook gelijk de oude loods op dat terrein slopen en andere bouwsels die er niet meer toe doen?

 7. Jammer dat deze bomen en zaailingen worden gekapt, hopelijk zijn er documenten geleverd waaruit blijkt dat de staat van de bomen dermate is dat er urgent gekapt moet worden. Is dat zo? Nu kappen en het terrein braak te laten liggen totdat het nieuwe Watertorenterrein klaar is, is toch ook niet praktisch en wenselijk voor de omwonenden, dit kan zomaar jaren duren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld