Bomen langs Craijensteijn worden verplaatst en gekapt voor aanleg fietspad

SLIEDRECHT – Het plan moet dinsdagavond 9 maart 2021 nog door de gemeenteraad (weliswaar hamerslag met stemverklaring). De gemeente Sliedrecht bericht dat woensdag wordt begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van het fietspad Craijensteijn. Dat gebeurt dus daags na de digitale raadsvergadering. Woensdag 10 en donderdag 11 maart 2021 worden bomen verplant en wordt een aantal bomen gekapt.

De gemeente Sliedrecht gaat aan de zuidzijde van de Craijensteijn een fietspad in twee richtingen aanleggen. “Het nieuwe fietspad zorgt voor meer veiligheid van fietsers en voetgangers in het verkeer. En het levert een positieve bijdrage aan het fietsgebruik in Sliedrecht”, schrijft de gemeente Sliedrecht. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Het schetsontwerp is samen met de klankbordgroep Craijensteijn gemaakt. Deze bestaat uit inwoners, de fietsersbond en de ASVZ. Het ontwerp houdt rekening met een duurzame aanleg. Dat betekent volgens de gemeente Sliedrecht dat er minder verharding en meer groen (zo’n 180 m2) komt. Ook komt er nieuwe, duurzame led-verlichting.

Groenplan
Voor de aanleg van het fietspad wordt er helaas een aantal bomen gekapt. Deze staan op het tracé van het nieuwe fietspad. “In totaal kappen of verplanten we 65 bomen. Deze zijn niet allemaal kapvergunning plichtig. Daarnaast zijn er een 18-tal extra bomen opgenomen in het groenplan. Na realisatie staan er dus 83 bomen. Een drietal waardevolle bomen (watercypressen) zijn goed verplantbaar en krijgen een nieuwe plaats waarvan één boom naar de locatie nabij ASVZ gaat”, aldus de gemeente Sliedrecht. 

Tekst gaat verder onder kaart.

Herplant bomen
Woensdag 10 maart 2021 wordt door de boomspecialisten van Nationale Bomenbank drie bomen verplant uit de Craijensteijn. Een watercypres wordt door wethouder Ton Spek en ASVZ symbolisch bij het wooncomplex van ASVZ aangeplant. De boom voor de locatie ASVZ wordt met een telekraan op een dieplader gehesen en uitgeladen. Daarvoor worden er op de Craijensteijn tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Vanaf donderdag 11 maart 2021 worden de overige bomen gekapt of verplant.

1 gedachte over “Bomen langs Craijensteijn worden verplaatst en gekapt voor aanleg fietspad”

  1. Voor de zekerheid: Zijn de groene stippen de bomen die het zullen overleven?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld