Boer haalt clubkampioen Mijnster onderuit in schaakcompetitie

SLIEDRECHT – In de vierde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is donderdagavond 30 september 2021 de laatst gekroonde clubkampioen, Niels Mijnster, hard onderuit gegaan tegen Wout Boer.

Mijnster ging weliswaar in de aanval, maar zag Boer (foto) sterk terugkomen en moest zijn koning uitspelen. Boer maakte daar dankbaar gebruik van en zette Mijnster midden op het bord vakkundig mat. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Een valse start van de clubkampioen en een mooie opsteker voor Boer, die zo weer volop meedraait in de top.

Orde op zaken
William Gijsen en Peter van den Bergh speelden om de koppositie en gingen er vol tegenaan. Gijsen had echter de betere stelling en zetten meteen orde op zaken en nam met de overwinning meteen de eerst plaats over van Van den Bergh. Yaro van Beest liet zich weer eens van zijn beste kant zien door in een lange partij 20-voudig kampioen Wim  Hokken op remise te houden. Van Beest wordt steeds meer een tegenstander om rekening mee te houden. Tim Schakel en Johan van de Griend waren in hun partij goed aan elkaar gewaagd, maar de op papier sterkere Schakel bewees dat ook in het verre eindspel.

Koning omleggen
Tjerry Hut en Jurgen de Haan kregen elk een tegenstander van formaat. Tjerry speelde tegen Robert van Rekom een prima partij, maar moest in het eindspel het hoofd buigen. Jurgen had tegen oud-kampioen Jorik Klein een prima stelling en hield het tot in de kleine uurtjes vol, maar moest toch zijn koning omleggen. Mark van Hulst kreeg voor de tweede ronde op rij een sterk stukoffer van zijn tegenstander. Stefan van der Waal kreeg als beloning een sterke aanval en wist zo de partij naar zich toe te trekken. Cees Moes deed goede zaken door Leo Koppelaar te verslaan. Moes stijgt een paar plaatsen terwijl Koppelaar nog puntloos op de laatste plaats staat. Donderdag 7 oktober 2021 wordt de vijfde ronde gespeeld. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld