SLIEDRECHT – Rozemarijntje, In de Soete Suikerbol, Ouwe Bram, Bruun de Beer en Het wegje in het koren. Boeken van schrijver W.G. van de Hulst, die velen herinneren aan de schooltijd. Verzamelaar Annemarie Fokker uit Hendrik Ido Ambacht houdt dinsdag 31 mei 2016 een lezing bij de PCOB afd. Sliedrecht.
Natuurlijk wordt er ook voorgelezen en na de pauze wordt een documentaire vertoond, waarin de bekende schrijver zelf aan het woord komt.
De aanvang is 14.00 uur (tot ongeveer 16.15 uur) in de grote zaal van de Maranathakerk aan de Lijsterweg 2.
Voorliefde
In de jaren vijftig bereikte de verkoop van de Van de Hulstboekjes een hoogtepunt. Kinderen kregen ze met Kerstfeest mee naar huis met de bekende sinaasappel. Veel van zijn boeken werden geïllustreerd door zijn zoon W.G. van de Hulst junior. Nog altijd worden zijn boeken gelezen en ook verzameld. Zijn boekjes onderscheiden zich door een meesterlijke verteltrant, die veel harten geraakt heeft. Iets van de sfeer, die de boekjes van W.G. van de Hulst zo eigen was. Als klein meisje werd Annemarie Fokker veel door haar oma voorgelezen in Leerbroek. Daar is haar voorliefde voor zijn boeken begonnen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een grote hobby, die ze graag met anderen wil delen. Om de herinnering aan W.G. van de Hulst en zijn boeken levendig te houden verzorgt zij lezingen, inmiddels voor vele verenigingen, en exposities, zoals afgelopen maanden in museum het Reghthuys te Giessenburg.
Te koop
Er is een groot assortiment van tweedehands boeken van Van de Hulst en aanverwante boeken te koop. Daarnaast kunt u nieuwe ansichtkaarten van W.G. van de Hulst jr aanschaffen. Willem Gerrit van de Hulst (1879 – 1963), de schrijver van deze boeken, was de meester van de protestants-christelijke kinderlectuur. Zijn eerste boek “Willem Wijcherts” (1909) schreef hij eerst onder zijn pseudoniem Jan van Croese. Met het boek “Jaap Holm en z’n vrinden” vestigde hij zijn naam als schrijver van jeugdboeken met een christelijke inslag. Hij schreef pakweg 100 kinderboeken, waarvan er miljoenen over de toonbank gingen. Generaties lang heeft hij kinderen weten te boeien.