Boek ‘Biesbosch onder vuur’ is vervolg op film

DRIMMELEN / SLIEDRECHT – Na de film ‘Biesbosch onder vuur’ waarover wij u eerder hebben bericht, is er nu ook een boek verschenen onder dezelfde titel. In de film deden verschillende inwoners uit Sliedrecht mee. 

Erg realistisch! Opnamen in februari 2015 tijdens de film ‘Biesbosch onder Vuur’, waarin verschillende inwoners van Sliedrecht figureerden. (Foto’s Peter Donk / Sliedrecht24)

Samensteller en schrijver is Rinus Rasenberg, die ook het idee voor de film bedacht.

Filmscenario
Het boek wordt onder andere gebruikt op basisscholen om kinderen op een speelse manier te vertellen over de liniecrossers tussen onder meer Sliedrecht en de Biesbosch tijdens de Tweede Wereldoorlog en de gevaren die dat met zich meebrachten. Het verhaal van het boek is het originele spannende filmscenario, waarin gebeurtenissen worden vermengd met fictie.

Bestellen
De deelnemers aan de film hebben een gratis exemplaar ontvangen. Het boek kost € 5,– (excl. verzendkosten t.w.v. 5 postzegels) en is bestemd voor alle leeftijden. De opbrengst gaat volgens Rasenberg naar extra schooltochten. Bestellen kan door het bedrag van €8,25 over te maken samen met uw NAW-gegevens naar Stichting Vrienden van de Biesbosch, NL11 RABO  0140 9849 92. Meer informatie bij Rinus Rasenberg, tel. 06 – 22499780. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld