Japans restaurant Oishi Fusion

Boazkerk na ingrijpende verbouwing officieel heropend

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Na uitbreiding met onder andere een galerij met 300 zitplaatsen is de Boazkerk aan de Rondo op zaterdagochtend 13 juli 2019 officieel heropend. Predikant van de Gereformeerde Gemeente Sliedrecht A.T. Huijser onthulde een gedenksteen bij de hoofdingang. Op de gedenksteen staat een tekst uit Genesis 22.
 
Gemeenteleden en genodigden maken gebruik van de gelegenheid om de verbouwde kerk te bezichtigen. Door de uitbreiding met 300 zitplaatsen is de kerk klaar voor de toekomst. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
In verband met het groeiende aantal (doop)leden was een verbouwing noodzakelijk. Bij ingebruikname van het gebouw in 2011 waren er 500 kerkelijke gemeenteleden. Dit aantal is inmiddels gegroeid tot ruim 1.100.
Tekst gaat verder onder tweet.

Gedenksteen
Het aantal zitplaatsen is na de ingrijpende verbouwing gegroeid tot ruim 800. Na onthulling van de gedenksteen werden de massaal toegestroomde gemeenteleden en genodigden na een korte ‘openingsdienst’ in de gelegenheid gesteld om het vernieuwde gebouw te bezichtigen. Namens gemeente Sliedrecht waren burgemeester Bram van Hemmen (CDA) en wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) aanwezig. Ook was er van alle Sliedrechtse kerkgenootschappen vertegenwoordiging aanwezig.

Inzet vrijwilligers
Vóór de start van de bezichting waren er verschilende sprekers. Naast voorzitter van de bouwcommissie Teus Hoogendijk kwamen vertegenwoordigers van RoosRos Architecten en aannemer Van Wijnen aan het woord. De inzet van veel vrijwilligers – die een grote bijdrage hebben geleverd – werd met name genoemd. Ook de financiële bijdragen van gemeenteleden werden in dank aanvaard. Aan het eind van de bezichtigingsroute kon onder het genot van koffie, thee of fris worden nagepraat. Voor de kinderen stond buiten het gebouw een ijskar opgesteld.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld