Japans restaurant Oishi Fusion

Bloemen voor brandweervrijwilligers tijdens bijeenkomst in kazerne

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de kazerne aan de Middeldiepstraat vond vrijdagavond 6 december 2019 een jaarbijeenkomst plaats voor de vrijwilligers van de Sliedrechtse brandweer. Mariëlle Kolders-Versloot – die na negentien jaar uit dienst is getreden – werd thuis opgehaald en werd onder begeleiding van diverse brandweerwagens met sirene bij de kazerne ‘afgeleverd’. Zij werd hierbij ontvangen met vuurwerk vanaf het balkon. Burgemeester Van Hemmen kneep daarbij kennelijk een oogje dicht…

Een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst vormde het overhandigen van oorkondes aan de jubilarissen en het afscheid nemen van uittredende vrijwilligers. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De bijeenkomst werd geopend door operationeel manager Pieter Vink. Hij keek daarbij terug op het afgelopen jaar. Tot op heden moest het plaatselijke korps in het afgelopen jaar zo’n 125 keer uitrukken, beginnend op 1 januari 2019, in de Wilhelminastraat met een brand in een met vuurwerk ‘geladen’ auto. Naast branden binnen de gemeente is ook verschillende keren bijstand verleend buiten de gemeentegrens. Te denken valt hierbij aan Peute in Dordrecht en Bas van Zessen in Brandwijk. Bij het overlijden van oud-commandant Karel van der Aa werd ook nog even stilgestaan. Verder noemde Vink onder andere het behalen van de achtste plaats van het jeugdbrandweerkorps tijdens het Nederlands kampioenschap in Hardenberg (Overijssel).

Jubilarissen
Burgemeester Bram van Hemmen (CDA), die voor de zevende keer deze jaarlijkse bijeenkomst bezocht, gaf tijdens zijn toespraak aan trots te zijn op de professionaliteit van het Sliedrechtse vrijwilligerskorps. Op de door Vink geuite wens van een nieuwe kazerne kon de eerste burger nog geen toezegging doen. Van Hemmen was ook aanwezig om verschillende vrijwilligers om meerdere redenen in de bloemetjes te zetten. Er waren drie jubilarissen: Jan de Jong, Robert Noteboom (beiden 20 jaar lid) en Erik Vogel (25 jaar lid). Mariëlle Kolders trad na negentien jaar uit dienst. Peter de Jong behaalde zijn diploma ‘Manschap’. Wendy de Jong en Gerrit Meerkerk traden uit dienst bij de Jeugdbrandweer. Laatstgenoemde is inmiddels assistant jeugdleider geworden. 

Gezellig
Brandweerman en voorzitter van de personeelsvereniging Jan de Jong keek in dichtvorm nog even terug op de rijke carrière van ‘brandweervrouw’ Mariëlle Kolders en liet via de beamer nog enkele aansprekende plaatjes zien. Na het officiële gedeelte was er voor de aanwezigen gelegenheid om te genieten van een warm en koud buffet, verzorgd door Elco Party Catering Service. DJ Chris zorgde voor de muzikale omlijsting. 

1 gedachte over “Bloemen voor brandweervrijwilligers tijdens bijeenkomst in kazerne”

  1. Iemand ophalen met toeters en bellen was/is gewoon al jaren een gemeengoed bij de brandweer.
    Als je je jaren “vrijwillig” inzet voor de gemeenschap dat mag je best met “toeters en bellen” uittreden als het om afscheid gaat. Ik ben er van bewust dat wanneer die signalen misschien overlast kunnen bezorgen dat zij hier rekening mee houden. De dame in kwestie heeft 19 jaar klaar gestaan voor de gemeenschap en dat zal niet altijd gemakkelijk zijn gewest met een gezin.
    Dus wat mij betreft niet zeuren over een beetje siervuurwerk.

    Rien den Hollander
    Oud vrijwilliger brandweer Sliedrecht

Plaats een reactie

*=Verplicht veld