Binnenkort lessen Tai Chi bij sportcentrum Sport Fysiek

SLIEDRECHT – Belangstellenden voor lessen Tai Chi kunnen van dinsdag 25 mei 2021 terecht bij sportcentrum Sport Fysiek, Deltalaan 217. Trainer is Jan van Dorst. Eerst worden deze lessen bij mooi weer nog buiten gegeven in het park tegenover Sport fysiek. Dat is elke dinsdag van 20.00 – 21.00 uur.

Jan van Dorst in actie. Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer, bedoeld om lichaam en geest te ontspannen. Het is een natuurlijke methode om gezond te blijven en kracht te ontwikkelen. Feitelijk is het een vechtsport, alleen zijn de bewegingen langzaam en zacht. (Foto Sport Fysiek)

Tijdens de les wordt dan ook steeds aandacht geschonken aan de toepassing van de beweging. De bewegingen van Tai Chi zijn echter niet altijd gemakkelijk aan te leren en kunnen door iedereen worden beoefend. Ook ouderen of mensen met een lage conditie, reumatische aandoeningen, fybromyalgie, hernia, ademhalingsproblemen, burn-out en andere spanningsklachten kunnen aan de cursus deelnemen.

Bewegen
Tai Chi helpt gespannen spieren en gewrichten los te maken. En doordat men heel geconcentreerd bezig bent, kan de geest zich ontspannen en wordt uw hoofd weer helder. In de lessen staan ‘ontdekken’ en het ontwikkelen van een nieuwe manier van bewegen centraal. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd en kosten geen inspanning. De technieken zijn niet prestatiegericht en geschikt voor iedereen, zowel jong als oud.

Aanmelden
Daarnaast wordt les gegeven in QiQong, vormen waarbij vooral het schoonmaken van de meridianen en het binnenhalen van nieuwe energie (chi) centraal staat. Je kunt je per e-mail aanmelden: [email protected]

1 gedachte over “Binnenkort lessen Tai Chi bij sportcentrum Sport Fysiek”

  1. Hallo, ik wil graag deelnemen aanneem les tai chi, 25 mei van 20.00 tot 21.00.
    Aagje Bakker

Plaats een reactie

*=Verplicht veld