BillyBird Facilities doet verzoek locatie voor aanleg recreatiepark

SLIEDRECHT – Recreatieondernemer Ton Derks van BillyBird Facilities in Volkel heeft donderdag 12 juli 2018 de gemeente Sliedrecht gevraagd naar een locatie voor aanleg van een recreatiepark. Dat maakte de gemeente maandag 16 juli 2018 bekend. 

Dit is het BillyBird Park Hemelrijk in Volkel. In plaats van op één plaats doorgroeien, wil Derks meerdere parken verspreid over het land. (Afbeelding BillyBird Facilities)

Derks heeft al twee recreatieparken, namelijk BillyBird Park Hemelrijk in Volkel (gem. Uden) in Noord-Brabant en BillyBird Park Drakenrijk in Beesel (Limburg).

Invulling
In Volkel is 32 jaar geleden gestart. Het park bestaat uit een zogeheten natuurzone en een druktezone. In de druktezone bevinden zich een strand, een binnen- en een buitenspeeltuin, attracties, een strandbad en parkeerplaatsen. Bij Hemelrijk is éénderde van de inwoners lid van het park. Ook het park in Beesel is in ontwikkeling. In Sliedrect ziet Derks ook mogelijkheden en hij hoopt dat de gemeente Sliedrecht hem bij interesse benadert. Hij is bereid raad- en collegeleden op de bestaande parken te ontvangen en rond te leiden.

15 gedachten over “BillyBird Facilities doet verzoek locatie voor aanleg recreatiepark

 1. Van Hoorne had ook een prachtig plan voor Sliedrecht, men zag het niet zitten, men heeft nu het nakijken, Sliedrecht Groot In Doen?

 2. Geloven jullie het zelf?Leuk idee maar daar werkt de gemeente sliedrecht niet aan mee.Ziet u het voor u?Op zondag zijn de hekken dicht omdat de gemeente hier geen toestemming voor geeft om op zondag open tezijn.

  Want een werkende ondernemer is een schande in dit dorp.

  Verder ligt het recreatie knooppunt,voetbalcomplex,burger king,en de boot helling nog vers in het geheugen.

  Ikea mochten we vaarwel zeggen omdat de gemeente niet iets kon bedenken.

  Al weleens eerder gezegd Sliedrecht is een middeleeuws dorp,waar de raadsleden nog net niet met witte pruiken rond lopen en het stof uit de boeken komt.

  Sliedrecht groot in denken maar klein in doen.

  We zullen zien.

 3. Als iedereen is verder kijkt als zijn neus lang is. Dan blijkt dat de entree zo meteen 10.95 per persoon voor een dag kost.
  Wie gaat met een gezin van 4 personen 44.00 betalen? Onzinnig plan!

 4. Zeker doen het terrein van de Watertoren bied zat mogelijkheden. Mooie trekpleister voor toeristen

 5. Doen! Het trekt mensen deze kant op en dat kunnen we wel gebruiken. Uiteraard ook erg leuk voor ons eigen dorp. Met beide handen aangrijpen deze kans!

 6. Dit zou fantastisch zijn voor Sliedrecht, dus dan zal het vast niet door de raad heenkomen.

 7. Prima idee, uitvoeren.
  Goed voor allemaal, o.a. werkgelegenheid en economie.
  Sliedrecht groot in doen.
  Uitvoeren en laat het geen tien jaar duren.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld