Bibliotheek gaat voorlopig op maandag nog niet open

SLIEDRECHT – De uitkomsten van de korte behoeftepeiling is divers en laten zien dat er een behoefte is om de
openingsuren van bibliotheek AanZet aan de Scheldelaan uit te breiden. Met name de behoefte aan een (donderdag)avondopenstelling wordt door leden, bezoekers en het inwonerspanel genoemd. Een idee voor maandagopenstelling is voorlopig van de baan laat de gemeente weten. 

De openingstijden van de bibliotheek verruimen met één extra dag kost de gemeente op jaarbasis € 50.807,- Dit is inclusief overheadkosten. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De recente openstelling van de bibliotheekop donderdagavond blijkt nog niet goed bekend te zijn. “Om die reden vindt het college het op dit moment niet verstandig om te kiezen voor de openstelling op maandag met de daarbij behorende substantiële kosten. Het is goed om eerst de bekendheid en het gebruik van de huidige avondopenstelling te bevorderen. Dit laat onverlet dat we met de bibliotheek in gesprek blijven om vraag en aanbod nauwgezet te monitoren”, schrijft wethouder Cees Paas (ChristenUnie) van Cultuur aan de leden van de gemeenteraad, “Indien nodig komen wij alsnog met een voorstel voor uitbreiding.”

4 gedachten over “Bibliotheek gaat voorlopig op maandag nog niet open”

 1. Het staat nog steeds niet op de/een website en desgevraagd liet een medewerkster van de Bieb gisterenmiddag nog weten, dat er volgens haar geen sprake is van openstelling op donderdagavond.

  Hoe moeilijk is het voor de Bieb en/of de gemeente om hier snel duidelijkheid over te geven?!

 2. Met de juiste marketing is die donderdagavond openstelling in no time bij iedereen bekend! En als ze dan meteen de maandag promoten… scheelt weer marketing budget…. Dan hoeft die maandag openstelling echt geen € 1000 per dag te kosten…
  Meteen ook vrijwilligers werven voor de openstelling?? 3 vliegen!!!

 3. Ik zou graag willen solliciteren bij de bibliotheek als medewerker of overhead functionaris, word uitmuntend betaald.
  Namelijk s’maandags de bibliotheek open gooien genereert een kostenplaatje van meer dan € 50.000,- op jaarbasis???
  Ik ben niet op de hoogte of de bibliotheek in een gehuurd of gekocht pand zit, maar dat doet ter niet toe, dat heeft geen invloed op een maandag openstelling, ook de vastrecht kosten van elektriciteit, gas en water gemeentelijke belastingen heeft ook geen invloed op de maandag openstelling.
  Alleen personele en overhead, water, stroom en gas verbruik generen meerkosten voor openstelling. Is de bibliotheek er op uit de gemeente een poot uit te draaien?

 4. Begrijp ik uit het artikel dat de bieb op donderdagavond open is? Dit staat (nog??) niet aangegeven op de website.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld