Bibliotheek en ziekenhuis helpen bij lezen, schrijven en inloggen

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Veel mensen vinden lezen en schrijven moeilijk. Omgaan met de computer is dan ook lastig.  De Bibliotheek AanZet en het Albert Schweitzer ziekenhuis willen graag helpen. Van maandag 11 tot en met donderdag 14 september 2023 staat er een kraampje in het ziekenhuis in Dordrecht en Zwijndrecht. Het is dan de ‘Week van Lezen en Schrijven’.

We moeten allemaal steeds meer dingen met de computer regelen. Het ziekenhuis soms ook. De overheid gebruikt vaak lastige taal. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

In een kraampje wordt onder meer uitgelegd hoe MijnASz werkt. Dat is de website waar een patiënt allerlei zaken van het ziekenhuis kan regelen. Je kunt daarmee afspraken maken en recepten aanvragen, of folders lezen en brieven van de artsen bekijken. Voor MijnASz is een DigiD nodig. Ook bij het aanvragen daarvan is hulp aanwezig in de kraam.

Kom gerust, er is niets om je voor te schamen, laten het ziekenhuis en de bieb weten. Eén op de zes mensen in Nederland heeft namelijk moeite met lezen en schrijven. Er is ook nog iets leuks bij de kraam: een fotohokje. Daar kan de bezoeker een boekenlegger maken met zichzelf erop. Na de Week van Lezen en Schrijven gaat de hulp van de bieb gewoon door. Regelmatig kunnen mensen daar terecht voor hulp: bijvoorbeeld bij een toeslag aanvragen, of als ze een brief van de Belastingdienst niet goed begrijpen. Ook geeft de bieb taallessen voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren.

𝐈𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐀𝐥𝐛𝐞𝐫𝐭 𝐒𝐜𝐡𝐰𝐞𝐢𝐭𝐳𝐞𝐫 𝐳𝐢𝐞𝐤𝐞𝐧𝐡𝐮𝐢𝐬 𝐢𝐬 𝐡𝐞𝐭 𝐤𝐫𝐚𝐚𝐦𝐩𝐣𝐞 𝐨𝐩𝐞𝐧 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬𝐭𝐚𝐚𝐧𝐝𝐞 𝐝𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐭𝐢𝐣𝐝𝐞𝐧.
● In Dordrecht maandag 11, dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 september 2023 van 11.00 – 13.00 uur.
● In Zwijndrecht maandag 11, dinsdag 12 en donderdag 14 september van 11.00 – 13.00 uur (niet op woensdag).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld