Bezorgdheid bij raadslid Torun over uitingen op Sliedrechtse lantaarnpalen

SLIEDRECHT – Raadslid Gokhan Torun (PvdA) maakt zich zorgen om uitingen op Sliedrechtse lantaarnpalen. Dat bericht hij op zijn Facebookpagina. “Ik liep in Sliedrecht door onze straten en plots zag ik meerdere stickers geplakt op lantaarnpalen met een boodschap van Identitair Verzet. Beangstigend! Dit hoort absoluut niet thuis in Sliedrecht. In Sliedrecht mag er geen ruimte zijn voor dit soort intolerante en haatzaaiende uitingen”, schrijft Torun. 

Eén van de stickers op een lantaarnpaal. (Foto Gokhan Torun)

Hij spreekt van een groot punt van zorg. Torun: “De afgelopen jaren hebben we veel rechts-extremistische, anti-joden en anti-islam groeperingen op zien komen. Mensen die hieraan deelnemen, zijn gevaarlijke mensen voor de maatschappij. Vooral omdat dit soort mensen continu bezig zijn met provoceren en haatzaaien. Helaas neemt hierdoor de polarisatie in onze samenleving alsmaar toe. Het Sociaal en Cultureel Planbureau bevestigt dit eveneens in het rapport ‘burgerperspectieven 2019’. Dit vind ik echt een groot punt van zorg, want helaas ook in Sliedrecht is het tegenwoordig steeds vaker te zien.”

4 gedachten over “Bezorgdheid bij raadslid Torun over uitingen op Sliedrechtse lantaarnpalen”

  1. Eens met reacties dat verzet tegen haatideologie volkomen terecht is!
    Stickers plakken doe je maar op je eigen bezittingen maar de boodschap is de mening van veel Nederlanders!

  2. Het zou goed zijn als in Wikipedia ook Indentitair verzet even wordt opgeroepen. Over onverdraagzaamheid gesproken. Bovendien noemt hij ook extreem rechts en anti Joden. Zoiets als dit pamflet hoort inderdaad nergens thuis dus ook niet in Sliedrecht. Elke extremistische vorm van religie en politieke overtuiging is slecht. Gewoon weghalen en geen aandacht aan besteden is eigenlijk het beste.

    Maar het doet me goed om eens een PVDA raadslid te horen. Na de verkiezingen hoor ik eigenlijk niets meer van ze.

  3. Triest. Maar ook opvallend dat hij bij zijn punt van zorg niet de extremistische islam dingen noemt. Die zijn ook fors in opkomst, maar dat vindt hij wel best dan? M.i. gevaarlijker voor de maatschappij dan de door hem aangehaalde groepen… Mijn grootste punt van zorg is de onverdraagzaamheid bij alle groepen onderling. Zo triest, leven en laten leven.

  4. Stickers plakken op eigendommen van de overheid is niet toegestaan en ik ben zeker ook geen sympathisant van buitenparlementaire acties. Afgezien van dit feit is de boodschap helder; Islamisten zijn niet welkom. Ik heb eens even gekeken naar de definitie van Islamist en dan schrik je toch echt wel. Juist Islamisten zijn ontzettend onverdraagzaam en streven naar o.a. invoering van de sharia, prediken haat tegen Israël, zijn voor de doodstraf bij het verlaten van de islam en zijn tegenstander van integratie. Ik mag toch hopen dat meneer Torun dit ook weet? Islamisten mogen dan ook worden onderscheiden van andere moslims. De aanhang voor het islamisme neemt ook onder Europese moslims toe, dat is juist zorgelijk, lijkt me.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld