Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Bewustwordingsbijeenkomst voor ondernemers over bedrijfshulpverlening

SLIEDRECHT – De bedrijventerreinen organiseren woensdag 25 september 2019 een bewustwordingsbijeenkomst voor ondernemers. De bijeenkomst heeft als onderwerp Bedrijfshulpverlening (BHV) en is van 18.15 – 22.00 uur bij DGS Arbo&Veiligheid, Sportlaan 101. 

Rechts het pand van DGS aan de Sportlaan. De bedrijfshulpverleners zorgen ervoor dat letsel en schade zoveel mogelijk wordt voorkomen en beperkt. Je kunt denken aan een brand, een ontruiming of een hartstilstand. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Bedrijfshulpverlening is de hulp die wordt verleend bij incidenten in uw bedrijf die de veiligheid en de gezondheid van de werknemers en alle andere aanwezigen in het bedrijf bedreigen. 

Programma
Voor iedereen zijn er bij binnenkomst broodjes. De aanwezigen worden verdeeld in vijf groepen en toegesproken door voorzitter Adrie Stuij van de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) en burgemeester Bram van Hemmen (CDA) van de gemeente Sliedrecht. Wie is DGS en wat staat er die avond op het programma staat wordt toegelicht door Hans van Hoek. Wat BHV is, de nut en de noodzaak in relatie met veiligheid vertelt veiligheidskundige Peter Monhemius. De avond kent verder een pauze, workshops en een nabespreking.

Kleding
De organisatoren spreken over een ‘mooie mix van interessante sprekers’, oefenen in de praktijk en gelegenheid tot netwerken met collega-ondernemers. Je als kan als directeur van een bedrijf deelnemen of een medewerker sturen. Er is in het programma een aantal praktijkmomenten, de doe-momenten waarop je in een op een levensecht gelijkende situatie wordt gebracht en bijvoorbeeld een brand moet blussen. Geadviseerd wordt daarom rekening te houden met de kleding die avond.  

Aanmelden
Wie zich wil inschrijven, kan een e-mail sturen naar: e.smit@sliedrecht.nl of naar info@vso-sliedrecht.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld