Bewoners: ‘Parkeerplaatsen prima, maar geen speelwerktuig bij herinrichting’

SLIEDRECHT – Tientallen bewoners van woningen rond het Bonkelaarplein hebben maandagavond 15 april 2019 in Het Bonkelaarhuis kennisgemaakt met de tekeningen van het voorlopig ontwerp van de herinrichting van het parkeerterrein Bonkelaarplein. Dat moet groener worden en gaat van 132 naar 140 parkeerplaatsen.

Bewoners lieten zich door ambtenaren en de wethouder informeren over het voorontwerp. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Een plan voor een speelwerktuig, een geschenk van de gemeente Sliedrecht voor Het Bonkelaarhuis, stuit op weerstand van verschillende bewoners. 

Hangjeugd
Wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte ging zelfs met een bewoner maandagavond even mee om poolshoogte te nemen van de plaats waar ‘een klimboom’ staat gepland. Het stuit op bezwaren en dat werd de wethouder helder door de bewoners verteld. Vooral mensen zonder kleine kinderen wonen aan het Bonkelaarplein. Dan zou het speelwerktuig dus voor kinderen moeten zijn die Het Bonkelaarhuis bezoeken. De ouderen geloven er niets van! Bewoners denken dat dit hangjeugd aantrekt en geen kleine kinderen. De hangjeugd veroorzaakt nu al overlast zegt een aantal bewoners. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Geld en duurzaamheid
Rond acht ton gaat de herinrichting kosten. Spek: “Dat geld is er en we presenteren nu een voorlopig ontwerp. De één met iets minder groen, de ander met iets meer. Voor die laatste is nu de voorkeur. Er worden nu nog suggesties ingediend. Straks komt het ontwerp ter inzage en dan hoop ik het te kunnen gaan aanbesteden. Eind 2019 wil ik de herinrichting klaar hebben.” Eigenaren van de panden rond het plein zoals Rabobank Merwestroom, Waardeburgh en woningcorporatie Tablis Wonen werken (financieel) mee aan het herinrichten. Bij de herinrichting gaan vrijwel zeker de huidige bomen op het parkeerterrein sneuvelen. De wethouder wil ook investeren in duurzaamheid en waterberging. Een aantal parkeervakken krijgt bijvoorbeeld grastegels. 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld