Bewoners Middenveer bijgepraat over plannen toekomst wijk

SLIEDRECHT – Op een druk bezochte informatieavond is woensdagavond 9 januari 2019 het plan wijk Middenveer door onder meer de gemeente Sliedrecht gepresenteerd. Er waren ongeveer 70 mensen. Bewoners van Erasmusplaats begrepen niet waarom hun straat niet gelijk meegenomen wordt.

In de aula van het Griendencollege werd een presentatie van de plannen gegeven. (Foto Ton Spek / gemeente Sliedrecht)

“Mede door inbreng van bewoners belooft het een prachtige wijk te worden met meer groen, waar het goed wonen, wandelen en spelen is”, zegt woensdagavond wethouder Ton Spek (CDA) van Wonen, Openbare Ruimte, Milieu en Duurzaamheid. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Niet ingekleurd
Grootste zorg was stijging grondwater voor niet of gedeeltelijk onderheide woningen. Daarnaast waren de op- en afgangen van de dijk niet op de plankaarten ingekleurd. Die zijn soms spekglad en dus onveilig. Het verzoek was of deze ook mogelijk konden worden aangepakt. Verder waren er nog vragen over de vuilcontainers, bomen voor ingang van garage of carport. 

Bomen rooien
Voor het broedseizoen wil de gemeente Sliedrecht bomen rooien (als daarvoor vergunning is verleend-red.), die noodzakelijk moeten verdwijnen. In ‘het broedseizoen’ beginnen namelijk de werkzaamheden. Spek: “Dan mag er niet gerooid worden, dus doen we dat eerder. Dat is niet zo fraai in de wijk: een paar maanden zonder bomen.”

Planning
De planning loopt tot maart 2020. Dan zal de oplevering plaatsvinden. Aan het eind van de avond sprak wethouder Spek de bewoners kort toe. Hij bedankte de aanwezigen voor hun constructieve inbreng. “We hebben van de gemeenteraad een budget van ruim € 1 miljoen gekregen om er een mooie wijk van te maken. Dat gaan we doen, rekening houdend met zoveel mogelijk wensen. Het zal overlast geven, het zal niet iedereen 100% naar de zin zijn, daar ben ik me van bewust. Maar een mooie wijk wordt het, met extra groen, voorrang voor spelende kinderen en wandelaars en waar auto’s te gast zijn.”

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld