Bewoners krijgen brief over planten van extra bomen

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Bewoners van verschillende straten in Sliedrecht kregen vrijdag 19 november 2021 een brief in de bus, waarin de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Sliedrecht aankondigt dat in de eigen straat of directe omgeving nog dit najaar extra bomen worden geplant.

In het talud langs de vijver in de Rijnstraat worden zes bomen geplant. Er worden twee soorten geplant, de Gele kornoelje (Cornus mas) en de Sierkers (Prunus serrulata ‘Sunset Boulevard’). (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Bomen zijn belangrijk en nuttig”, schrijft het College van Burgemeester en Wethouders in de brief. Het gaat om tien procent meer bomen (van het totaal aantal bomen in Sliedrecht). “De nieuwe partij bomen is 19 november 2021 afgeleverd bij de gemeentewerf en komende maandag wordt gestart!”, zegt wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte. Het planten van meer bomen gaat verder tot in het nieuwe jaar 2022.

3 gedachten over “Bewoners krijgen brief over planten van extra bomen”

  1. Ik weet een mooie plek voor een grote boom waar niemand last van heeft. De redactie mag mijn e-mail adres aan de gemeente doorgeven. Top idee!

  2. Fijn dat ze meer bomen gaan planten. Het zou mooi zijn als ze van het park langs de rijksweg een mooi bos maken met loofbomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld