Bewoners Februariplantsoen vrezen voor hun huis bij aanleg noord-zuidverbinding

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bewoners Februariplantsoen vrezen bij de aanleg – van wat de gemeente Sliedrecht noemt de noord-zuidverbinding – voor hun woningen. De huizen zijn niet onderheid. “De gronddruk en ook de verhoging van het grondwaterpeil zullen grote gevolgen kunnen hebben”, staat in hun reactie aan de gemeente Sliedrecht.

De woningen zijn volgens de bewoners van historische waarde. Het zijn huizen, die als onderdeel van de 800 houten geschenkwoningen vanuit diverse landen zijn verrezen na de watersnoodramp van 1953. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De kosten voor de brede variant zijn (veel) hoger dan de subsidie die vanuit het rijk is toegezegd. Per saldo zal dit de lasten verhogen van alle inwoners van Sliedrecht.

Verkeerstechnische problemen
De bewoners rondom het Februariplantsoen zijn tegen de aanleg van een noord-zuidverbinding. Ze vrezen ook overlast door lawaai, lichtvervuiling, stik- en fijnstof. De verbinding gaat volgens hen allerlei verkeerstechnische problemen opleveren. “Want de vraag is hoe al het verkeer zich via de Thorbeckelaan verder binnen de gemeente gaat verspreiden”, staat in hun reactie.

Tekst gaat verder onder foto.

Tunnelbak
De meest voor de hand liggende variant zou een tunnel zijn. “Waardoor zo min mogelijk overlast ontstaat voor de omgeving aan beide zijden. Een tunnel-variant is op alle fronten beter dan de viaduct-varianten: voor de verenigingen, die enkele uren per week aanwezig zijn op locatie, voor de omwonenden, die hier 24 uur per dag en 7 dagen per week wonen en voor alle inwoners van Sliedrecht in verband met de bouwkosten”, aldus de bewoners van het Februariplantsoen. 

7 gedachten over “Bewoners Februariplantsoen vrezen voor hun huis bij aanleg noord-zuidverbinding”

  1. @ René de Munck
    Dat is zeker bekend.
    Vandaar dat het hele vertrouwen tot onder het vriespunt is gedaald

  2. Aha, dan is mijn hoop niet op de raad gevestigd maar op de bewoners van het Februariplantsoen. Hopelijk ‘buigen’ deze bewoners niet voor ‘euro’s’.

  3. De sleutel tot het wel of niet doorgaan van noord-zuid route ligt bij de eigenaren van Februariplantsoen. Zij zullen vast een planschade regeling opgedrongen krijgen. Groningen en het twentekanaal hebben bewezen waar dat toe lijd. Een bodemprocedure daartegen houdt het plan jaren tegen waardoor de subsidieregeling in gevaar komt. Een fietstunnel aan het eind van de Stationsweg ontsluit het noorden ook. Kan probleemloos voor de 21 miljoen. Waardoor je aan de voorwaarden voldoet. Neem daarna de tijd om echt goed het toekomst perspectief van geheel Sliedrecht in kaart te brengen. De huidige plannen lijken wensdenken. Zonder kritische onderbouwing.

  4. ik dacht dat de gemeente Sliedrecht een jaar of 40 terug van rijkswaterstaat een fietsbrug over de A15 kon krijgen. De gemeente Sliedrecht wilde dit niet dus is dus fietsbrug naar Papendrecht gegaan.
    Dus ik zou zeggen maak een tunnel onder de A15 voor de auto’s en een fietsbrug voor de fietsers met eventueel een lift erbij net zoals bij Baanhoek zodat mensen die niet goed ter been zijn met een lift kunnen.
    Waarom is dit nu zo ingewikkeld?
    Of spelen er andere belangen?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld