Oishi Fusion
VeiligGoed

Bevrijdingskoor Martin Zonnenberg enthousiast van start in Grote Kerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – De repetities voor de uitvoeringen van het Groot Nederlands Bevrijdingskoor zijn woensdagavond 22 januari 2020 gestart in de Grote Kerk aan Kerkbuurt 131. Sliedrecht is een van de zeven locaties waar wordt gerepeteerd. Op de eerste avond waren iets meer dan honderd enthousiaste zangers en zangeressen aanwezig. Onder de bezielende leiding van dirigent, musicus en programmamaker Martin Zonnenberg wordt tijdens vier keer repeteren toegewerkt naar minimaal drie concerten in grote Nederlandse kerken.

Een bont gezelschap van zo’n honderd zangers en zangeressen uit onder meer Sliedrecht, Rotterdam, Strijen en Goeree-Overflakkee repeteert fanatiek om toe te werken naar een aantal ‘saamhorigklinkende’ uitvoeringen in het kader van 75 jaar bevrijding in Nederland. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het samengestelde projectkoor bestaat totaal uit ongeveer vierhonderd leden. Zonnenberg, die vooral bekend is door zijn orgelspel, mannenkoor Ichthus en muziekprogramma’s bij de Evangelische Omroep timmert ook vocaal aan de weg en weet met zijn zangstem het koor ‘op het juiste spoor te zetten’. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Samenwerking
Na de grote generale repetitie in Amersfoort op 18 april 2020 wordt gezamenlijk opgetreden in de Laurenskerk te Rotterdam, de H. Maria Magdalenakerk in Goes en de Bovenkerk in Kampen. De bijbehorende data zijn respectievelijk 2 mei, 5 mei en 16 mei 2020. Hierbij wordt in samenwerking opgetreden met diverse koren onder leiding van Martin Mans en Peter Wildeman. Joost van Belzen speelt hierbij op vleugel. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld