Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Bestuurders snorfiets, scooter of bromfiets aan de kant gezet voor controle

SLIEDRECHT – Wie zaterdagavond 30 mei 2020 met zijn of haar snorfiets, scooter of bromfiets over de Deltalaan reed, is mogelijk gecontroleerd. Ook elders werden bestuurders van een gemotoriseerde tweewieler aangehouden en meegenomen. Ter hoogte van de brede school Roald Dahl / Anne de Vries stond op de parkeerplaats een rollenbank en voerden agenten een controle uit.

Een aantal bestuurders werd bekeurd, omdat hun voertuig bijvoorbeeld was opgevoerd of niet in orde was. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De hoogst gemeten snelheid was 62 km per uur.

Keuring
Twee politiemotoren reden door Sliedrecht om brommerrijders op te pikken en mee te nemen naar de rollenbank langs de Deltalaan. Ter plekke werden ook brommerrijders aangehouden, die daar langsreden. Overtreders krijgen een brief thuis van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) om hun voertuig te laten keuren. Het motorisch gedeelte moet dan weer de originele fabrieksinstelling hebben.

21 gedachten over “Bestuurders snorfiets, scooter of bromfiets aan de kant gezet voor controle”

 1. Prima actie!! Ook graag eens snelheid van auto’s controleren ’s nachts op de Craijesteyn en Deltalaan!! Daar wordt in het weekend geraced!! Echt keihard!!

 2. Wanneer staan er blauwe palen om de asociale automobilisten te bekeuren die wél als een malle door bebouwde kom scheuren? Wordt wel eens tijd he?

 3. Gewoon voldoen aan de wetgeving mensen. Voor je eigen veilgheid en die van anderen.

 4. Luister mensen we zijn met meer dan 17 miljoen melkkoeien en we worden elke dag leeg gemolken zolang er op die grote partijen gestemd word veranderd er niets.

 5. Ik vind dit duidelijk weer de mensen die een scooter rijden pak ze maar weer maar zeker die idiote hard rijders met motors golf 6 met extra knal uit laten en heel hard rijden dat mag allemaal en ons scooterrijders maar iedere keer irriteren met controles. Gek word je hier in dit land. Ga lekker achter de hardrijders dealers en gestoorden aan heel irritant.

 6. Laat ze maar kijken op de snelweg waar maar 100 is en idioten met 130 zitten te duwen

 7. Wanneer kan eenieder die nu op een brommer/snorscooter rijdt overstappen op een A1 motorscooter/fiets? Dan krijg je een bekeuring als je je niet aan de geldende snelheid houdt. Geen probleem meer met opvoeren. In mijn tijd geen WOK regeling, je brommer werd in elkaar geperst.

 8. Zucht…. Pluk de brommers maar weer van straat. Hoeveel reden er daadwerkelijk te hard? Hoeveel overlast geven deze brommers.
  Had deze agenten ingezet op een motorfiets controle! Zet eens wat lui aan de kant die iedere keer met mooi weer hun oorverdovende machines van stal halen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van motoren en daar hoort ook geluid bij. Maar ik vind het doodzonde dat ik steeds meer wegen niet meer op mag met de motor omdat andere rijders zich niet gedragen.
  Waarom krijgt de jeugd een wok melding terwijl de volwassenen het verkeerde voorbeeld blijven geven?

 9. Dit zullen ze wel doen omdat ze de echte problemen niet willen en kunnen aanpakken.

 10. Het gaat erom dat er dan geen originele onderdelen in zitten. Dus niet meer origineel is dus niet meer aan de wetgeving voldoet. Maar blijft flauwekul als je niet te hard rijdt.

 11. Kom wonen in Heerhugowaard daar mag allesrijden op motorenmet meer als160 decibel ,auto’s met verkeerde afstelling dat knalt zo mooi mag allemaal 1uitzondering ongeveer een maand nade school vakantie worden wel de bromfietsen gekontrolieerd Die zijn van jongens die hun vakantie het geld verdienen,maar ja dan is er politie
  Het volgende werd mij verteld opdracht uit den Haag en dat geld ook voor motoren
  En ja ik rij zelf ook motor dus ga maar naar de boa s of naar de gemeente.

 12. Reden ze ook te hard? Of werden ze willekeurig van de weg geplukt om te testen hoe hard hun brommer kan. Als je een brommer koopt op marktplaats zijn er weinig brommers die precies de maximale snelheid aanhouden. De meeste auto’s kunnen ook harder rijden dan toegestaan. Dus ik vind dit nogsteeds een vreemde regel.

 13. Met de WOK melding ben je in Corona tijd dubbel genaait. Want de RDW voert al maanden geen keuring uit.

 14. Zover ik weet kloppen deze metingen niet.
  Er moet een persoon van ongeveer 75 kilogram op zitten.
  Er hoort een paal naast te staan waar je je aan kunt vasthouden.

  De scooter staat nu onbelast te draaien, met het gevolg een snelheid die in de praktijk niet klopt.
  Je kunt dit aanvechten in het gerecht door de boete niet te betalen, maak een duidelijke foto van je scooter inclusief kenteken als bewijsmateriaal

 15. Eens met Peet Doorn. Snor/bromfiets wet moet aangepast. Straffen wanneer je te hard rijd. Niet wanneer het voertuig harder kan. Verantwoordelijkheid van de bestuurder net als bij auto of motor.

 16. Corona tijd…. Tijd om De mensen leeg te schudden en in hokjes te plaatsen.
  Kansloze acties!
  Ga boeven vangen of zo niet die mannetjes voor een donker knipperlicht glaasje een wok melding en keuring aan smeren van 300 en een hoop gedoe …. Bah

 17. En maakten de bestuurders dan strafbare feiten. Of reden ze netjes 40 en werden ze gepakt omdat de brommer harder kon. Want dan mag elke auto ook van de weg gehaald worden.

 18. De wok keuring bevat te veel. Snelheid te hoog! oke. Moet dan ook balhoofdspeling gecontroleerd worden?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld