Bestuurder bestelwagen ziet vrouw op fiets over het hoofd

SLIEDRECHT – Een vrouw (50) uit Sliedrecht is maandagavond 29 november 2021 iets voor 19.00 uur gewond geraakt op de kruising Sonate (busbaan) / Rondo, toen een bestuurder van een witte bestelbus haar over het hoofd zag. De vrouw viel en liep bij de aanrijding een hoofdwond op. Ze was bij kennis en klaagde over pijn aan een been. 

De vrouw liep bij de aanrijding een hoofdwond op en klaagde over pijn aan een been. Na kort onderzoek in de ambulance werd besloten de vrouw voor onderzoek naar het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht te brengen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Op het kruispunt is het in de avond vrij donker. Ook staat er geen duidelijk verkeersbord kruising met fietspad. Op deze plaats zijn in het verleden vaker ongelukken gebeurd.

Snelheid
De veroorzaker was een bezorger. Hij reed met zijn auto op de Rondo, stak de Sonate over om verder te rijden op de Rondo. Daarbij kruiste hij het fietspad, waar de vrouw op haar elektrische fiets reed, even van huis om een boodschap te doen. De bestuurder van de auto verklaarde niet hard te hebben gereden, 10 tot 15 kilometer per uur, maar de vrouw niet te hebben gezien. De schade aan de auto viel mee. Wel verloor de auto door de aanrijding aan de voorzijde de kentekenplaat. De fiets van de vrouw raakte ook beschadigd. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld