Bestuur van smartlappenkoor Bagger per direct weg

SLIEDRECHT – Met onmiddellijke ingang is het bestuur van smartlappenkoor Bagger opgestapt. Dat gebeurde vrijdagavond 6 januari 2017 tijdens een ledenvergadering van het 75 leden tellende koor.

Het rommelde al enige tijd bij het smartlappenkoor. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)

De opgestapte voorzitter Kees de Zanger stelde de leden vrijdagavond voor om het smartlappenkoor op te heffen of verder te gaan met een heel nieuw bestuur. De meerderheid van de leden kozen voor het laatste. Het bestaande bestuur legde daarop unaniem hun functie neer en er worden nieuwe bestuursleden gezocht. 

Problemen
Smartlappenkoor Bagger gaat volgens De Zanger op zoek naar een nieuw bestuur. Over de oorzaak van het opstappen zegt hij dat met name het niet kunnen vinden van de goede muzikale begeleiding, een dirigent, tot ‘radeloosheid’ leidde. Volgens De Zanger ontstonden de problemen toen de pianiste enige tijd geleden vertrok. “Dat mens kon enorm improviseren. Wij neuriën iets en zij improviseerde aldoende het lied. Zo ontstond ons reportoire. Het is lastig zulke muzikanten vinden. De meeste gaan uit van het spelen van noten en dat deden we niet. Dat conflicteerde als het gaat om muzikaal inzicht. Ook konden we geen goede dirigent vinden. Er kwam geen oplossing en dat maakte ons radeloos. Wat we vroeger leuk vonden, vinden we nu niet meer leuk.” 

Glorietijd
De afgelopen tijd vertrokken verschillende leden bij het koor. Het is niet meer zoals vroeger volgens De Zanger. “We hadden toen tegen de honderd leden en zelfs een wachtlijst om lid te worden van het koor. Dat was de glorietijd! Nu zijn er minder leden”, vertelt De Zanger. Hij is gestopt met zingen inmiddels bij het smartlappenkoor. Ook andere bestuursleden hebben dat besluit genomen of overwegen dat volgens De Zanger. 

3 gedachten over “Bestuur van smartlappenkoor Bagger per direct weg”

 1. Heb van af het begin op het koor gezeten.
  Was super gezellig.
  Waren serieus, maar konden ook uit ons dak gaan.
  Toen Tilly moest stoppen, was het eigenlijk al gedaan met het koor.
  Door de stugge mensen en het niet willen luisteren naar nieuwe dirigenten hadden ze het moeilijk.
  Dat is heel jammer.

 2. Het is makkelijk om als bestuur te zeggen dat er geen muzikanten zijn.
  Door een falend bestuur en ongezelligheid zijn ze vertrokken.
  Oproep aan oud-muzikanten: ‘Keer terug en werk mee om er weer een gezellig koor van te maken.’
  Geen bagger meer, maar een gezellig Sliedrechts koor met eigentijdse liedjes.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld