‘Beste opleider zit in Albert Schweitzer ziekenhuis’

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Kinderarts en opleider Ester de Kleijn uit het Albert Schweitzer ziekenhuis mag zich een jaar lang ‘beste opleider van Nederland’ noemen. Ze kreeg zaterdag 4 november 2023 de prestigieuze Opleidingsprijs van De Jonge Specialist (DJS) uitgereikt tijdens het DJS Congres. DJS is de landelijke beroepsvereniging van arts-assistenten.

Ester de Kleijn (links) krijgt de prijs uit handen van DJS-bestuurslid Tessa Noijons. Naast de eervolle titel bestaat de prijs ook uit een bronzen beeld, bloemen en een cheque ter waarde van € 5.000,– om te investeren in de opleiding.

De Kleijn was voorgedragen door haar eigen (oud-)arts-assistenten, die haar roemen om haar betrokkenheid en niet aflatende enthousiasme. Zelf maakte de winnares op het podium indruk door te vertellen hoe zij haar vakgroep betrekt bij het opleiden van jonge dokters tot kinderarts. Daarmee verlegde ze de aandacht van zichzelf naar haar collega’s, die eveneens zeer gemotiveerd zijn om goed op te leiden.

Juiste eigenschappen
Uit de drie kanshebbers verkoos de jury De Kleijn tot winnaar. Ze werd geprezen voor haar betrokkenheid, gedrevenheid, oog voor de persoon achter de assistent en het feit dat ze zo goed weet te zorgen voor een veilige en goede sfeer in de opleiding. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld