Benefietdiner in De Heeren van Slydregt levert mooi bedrag op voor onderzoek ALS

SLIEDRECHT – De Amsterdam City Swim, het jaarlijkse zwemevenement in de grachten van Amsterdam, vindt zondag 8 september 2019 plaats. Sinds 2013 zetten zwemmers uit onder meer Sliedrecht zich in, onder de vlag van “Stichting ALShetjeraakt” uit Gorinchem, om geld in te zamelen voor het onderzoek naar ALS. Maandagavond 2 september 2019 was een benefietdiner in De Heeren van Slydregt.

Het benefietdiner werd voor de vijfde keer georganiseerd door de zwemmers Loes Korevaar, Klaas Zuur en Karin Biesheuvel, in en met de fantastische medewerking van het bekende restaurant De Heeren van Slydregt. Meer dan honderd gasten dineerden samen het prachtige bedrag van € 4.000,= bijeen. (Foto Stichting ALShetjeraakt – Gorinchem)

Met dat geld kan het lopende onderzoek naar ALS doorgaan. ALS is een dodelijke spierziekte waarvoor, tot op de dag van vandaag, nog geen medicijn is gevonden.Je kunt nog steeds een willekeurige deelnemer van het team ALShet steunen door te doneren. Dit kan door het invullen van zijn/haar naam hier in te vullen. De Amsterdam City Swim is een inspirerend en confronterend evenement. Bijna 3000 mensen zetten zich samen in met hetzelfde doel voor ogen. Langs de grachten staan tienduizenden mensen te applaudisseren, dit geeft extra motivatie om de finish te halen. De ALS-patiënten die mee zwemmen hebben een ongelooflijk doorzettingsvermogen, dit is erg indrukwekkend om te zien. 

Motivatie
De regionale deelnemers zijn zeer gemotiveerd, omdat een aantal van hen zelf of van dichtbij te maken hebben met de ziekte ALS. Deze motivatie wordt nu omgezet tot een drijfveer om een punt achter deze ziekte te willen zetten. De zwemmers spannen zich in om naast het eigen inschrijfgeld, door middel van het organiseren van activiteiten en het werven van sponsoren, een minimale sponsorbijdrage van € 400,– per zwemmer bijeen te brengen voor de Stichting ALS. De editie 2018 werd helaas afgelast vanwege de slechte waterkwaliteit van de Amsterdamse grachten, wel werd een recordbedrag ingezameld van € 125.000,-. Een substantieel deel van de bijna 1,5 miljoen, dat het evenement dat jaar opbracht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld