SLIEDRECHT – Regelmatig komt het voor dat bij de ondergrondse containers, bedoeld voor huishoudelijk afval, te grote stukken worden aangeboden. Deze worden of naast de container geplaatst of met veel kracht in de opening geduwd. Het gevolg is dat de klep onbruikbaar wordt.
Dit is aan de Van Goghstraat. Zakken en andere spullen worden naast de container geplaatst. Wie niet in buurt van ondergrondse containers woont, kent mogelijk niet de gevolgen. (Foto ooggetuige / Sliedrecht24)
Tekst gaat verder onder foto.


De in de zakken aanwezige etensresten trekken ‘ongedierte’ aan. De meeuwen, kraaien en katten richten een feestmaal aan. (Foto ooggetuige / Sliedrecht24)
Hopelijk wordt ook in Sliedrecht spoedig de afvalpas geïntroduceerd. Voorkomt afvaltoerisme. Daarbij: betalen naar gebruik; wie kan daar nu op tegen zijn?
Ik ben het geheel eens met uw reactie J. Richters. Maar in Sliedrecht is ook nergens handhaving op waardoor het verloederen maar doorgaat.
Ook de buurgemeente’s weten Sliedrecht te vinden met het gratis lozen. Dit had men kunnen zien aankomen. Het is met alles ook achter de feiten aanlopen.
Eén keer per maand haalt de gemeente uw spullen gratis op. Maak daarvoor een afspraak via sliedrecht.afvalinfo.nl of via Telefoonnummer (0184) 495 937.
Meubels, planken, koelkasten en ander grofvuil kunt u gratis wegbrengen naar het milieupark waar het verder gescheiden kan worden. Het milieupark aan de Lelystraat 111 is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Handig om te weten: voor het vervoer van grof vuil naar het milieupark kunt u gratis een aanhanger lenen. Het milieupark is uitsluitend voor burgers uit Sliedrecht dus vergeet uw legitimatie niet.
Daarnaast is het uiteraard ook puur een mentaliteitskwestie (luiheid) van de inwoner(s), maar ook is het probleem dat veel bedrijfsbusjes hun niet gesorteerd afval legen in de ondergrondse containers, uiteraard niet bij hen in de straat/wijk om herkenning te voorkomen, ze rijden zelfs meerdere ondergrondse containers af om maar niet naar de Milieustraat te hoeven gaan terwijl men 3 m3 gratis kan wegbrengen.
1,50 per zak is veel te veel. En hier in hoogblokland 40 euro om grofvuil op te halen. Het illegaal dumpen gaat groter worden. Afval in de hondepoep-afvalbak en koelkasten in de sloot.
Mischien moet gemeente Sliedrecht eens tweede container in de grond doen duidelijk niet genoeg capaciteit
Hier hebben we toch BOA’S voor.
Ik zie ze alleen maar op plaatsen waar niks te doen is, ik zie hier zo vaak naast de papiercontainer
grote dozen staan ( waarschijnlijk zijn mensen te lui om dit op maat te maken, zodat het in de container past) met de adressen er nog op. Hier kan zeker wel op gehandhaafd worden?
Vroeg het van de week ook al af, toen ik grote doos van een tv in de brandgang zag staan.Terwijl er paar meter veder op de ondergrondsewijk container is.
Hoe hebben ze die tv uit die doos gekregen, als zoveel moeite kost om die doos klein temaken en in de juiste ondergrondse container tedemponeren.
Is mentaliteit van de mens niet mede de oorzaak. Ik woon in Zwijndrecht en zie vaak dat niet de moeite wordt genomen om het papier grote stukken karton te verkleinen en zo in de container te werpen. Gemak dient de mens is ook een oorzaak.
Troost je….in Zwijndrecht niet anders zo niet erger…..sinds het betaald aanbieden is zetten de mensen hun zakken naast de container….iedere dag komt een vrachtwagen met twee man de zooi opruimen….das goedkoper dan onbetaald doen…..owja….sindsdien vieren de ratten hier feest….SUC6
Het kan ook zijn dat 1 ondergrondse container te weinig capaciteit is voor het aantal omliggende woningen die hier gebruik van moeten maken?
Ik heb veel waardering voor de gemeente Sliedrecht die, naast het DRIEMAAL per week legen van de container, de troep die burgers achterlieten (zie foto’s) vanmorgen keurig heeft verwijderd.
Dit heeft niets te maken met het “gratis” ophalen van grofvuil. Dit heeft alles te maken met volle ondergrondse containers en mensen die hun restafval dan maar naast de ondergrondse container deponeren i.p.v. mee terug nemen naar huis en het de volgende dag opnieuw aanbieden bij de ondergrondse container.
Misschien een optie om de containers vaker te legen?
Het is overal een probleem, in heel Nederland. Het werkt niet. Vroeger, tenminste in Tilburg, kon je grof vuil gratis op laten halen, nu kost het geld. Ik denk dat het op de lange termijn duurder is om iedere keer het vuil ophalen wat naast de ondergrondse containers ligt.