Japans restaurant Oishi Fusion

Belangstelling voor gratis Waterbus vanuit Sliedrecht overweldigend

SLIEDRECHT – Gratis openbaar vervoer is in trek. Deze week kan er op werkdagen gratis worden gereisd met de Waterbus tussen de aanlegsteiger Middeldiep en Dordrecht. Op andere weken van het jaar kan dit traject best wat meer reizigers gebruiken. 

Dit was het beeld woensdag 4 maart 2020 rond 13.00 uur. Ouders met kinderen gaan met de fiets op de Waterbus. Opweg naar Dordrecht of nog verder. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

De actie duurt nog t/m vrijdag 6 maart 2020.

4 gedachten over “Belangstelling voor gratis Waterbus vanuit Sliedrecht overweldigend”

  1. Openbaar vervoer gratis of goedkoper heeft zeker een positieve invloed op het milieu. Ik geniet ook van ritjes op de #Waterbus. Maar ik vraag me wel af of dit vervoermiddel nu zo milieuvriendelijk is. Hoeveel brandstof gebruikt de Waterbus voor snelheid en verwarming omgerekend per persoon per kilometer. Ik vermoed vooral in de winter heel veel.

    Op de daken van die waterbussen is genoeg ruimte voor zonnepanelen en ze varen vooral over dag, dus ….

  2. Onderschrijf de mening van bovenstaande heren. Zeker met de oplopende belastingdruk en het circus rond de CO2 uitstoot. Daarnaast de promotie van de elektrische auto die qua fabricage meer verontreiniging te weeg brengt dan voorgespiegeld wordt. Zo zou het toch uit maatschappelijk en milieu oogpunt verstandig zijn om het openbaar vervoer gratis aan te bieden, krijgt de jeugd wat meer de gelegenheid zich op een gezonde manier te verplaatsen op de regionale fietspaden.

  3. Zouden een voorbeeld aan Luxemburg kunnen nemen. Daar onbeperkt en gratis openbaar vervoer omwille van file beperking en het milieu

  4. ’t is normaal ook niet meer te betalen… Met het gezin is de auto naar Dordt al een stuk goedkoper, hangt er vanaf waar je staat maar zelfs incl parkeren…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld