Japans restaurant Oishi Fusion

Belangstellenden voor spouwmuurisolatie bijgepraat over nut en noodzaak

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Ruim zeventig mensen bezochten donderdagavond 12 december 2019 de bijeenkomst in het Griendencollege aan de Prof. Kamerlingh Onneslaan over energie besparen en de speciale actie rond spouwmuurisolatie. De avond was georganiseerd door de gemeente Sliedrecht in samenwerking met het Regionaal Energieloket.

In anderhalf uur tijd werd een uitleg gegeven door onder meer wethouder Ton Spek (CDA) van Milieu en Duurzaamheid van de gemeente Sliedrecht. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tijdens de avond kregen de belangstellenden verder informatie over energie besparen in jouw woning en hoe je je kunt voorbereiden op aardgasvrij wonen.

Tekst gaat verder onder tweet.

Door minder energie te gebruiken, kun je honderden euro’s per jaar besparen, krijg je een comfortabelere woning én draag je jouw steentje bij aan het milieu. Je kunt bijvoorbeeld energie besparen door jouw spouwmuur te isoleren. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Tekst gaat verder onder tweet.

Aan het eind van de avond kon je vragen stellen aan de aanwezige isolatieadviseurs, medewerkers van de gemeente en het Regionaal Energieloket. Wie na donderdagavond nog vragen heeft, kan met Regionaal Energieloket contact opnemen door te mailen naar: vragen@regionaalenergieloket.nl of tijdens kantooruren te bellen naar tel. 088 – 5254110.

3 gedachten over “Belangstellenden voor spouwmuurisolatie bijgepraat over nut en noodzaak”

  1. Ik wordt zo moe van dat van het GAS af verhaal. Isolatie kan nooit geen kwaad. Maar dat je honderden euro’s bespaart is nog door geen enkele kundig persoon bewezen. En dan zijn we van het gas. Nou dan komen de problemen. We gaan met z’n alle over op verwarming van de HVC uit Dordrecht. Hoeveel vuil heeft HVC nodig om iedereen te voorzien van warmte. Wie gaat de kookplaat vergoeden als we van het gas gaan. Een inductieplaat kost al gouw zo’n 500.00 euro. Krijgen we die cadeau?? En wat als er een grote storing optreed bij HVC. hoe gaan we dan verwarmen. En hoeveel gas gaat HVC gebruiken voor zijn verbrandingsovens. Ze zijn nu al op voorhand de gasprijs aan het verlagen, en de elektra aan het verhogen. Dan krijgen we de warmte pompen. Weet je hoeveel vermogen aan elektra die dingen nodig hebben. En dan trekken we zoveel warmte uit de grond. Dat we de aarde gaan afkoelen. Wij zijn gewoon achterlijke Nederlanders. We staan overal vooraan. Maar betalen gewoon het gelach voor die malloten in Den Haag. één ding is zeker. Het zal onze tijd wel uitduren. Maar onze kleinkinderen betalen voor de fouten van nu. En dat is dan onze schuld. Om dat wij zo stom zijn geweest om geen vuist te maken tegen die niksnutten in Den Haag.

  2. Wij hebben al 35 jaar een spouwmuur isolatie en nooit geen last gehad van schimmel of vocht. Het is, ook zonder muurisolatie, sowieso belangrijk om regelmatig te ventileren en je daarmee het vochtgehalte in je woning terugbrengt. Drogere lucht laat zich immers sneller verwarmen dan vochtige? En misschien is ook de plaats waar de woning is gebouwd van belang? Wij hebben een zandplaat van zo’n 7 mtr onder ons huis en is de kruipruimte etc kurkdroog. Misschien heeft dat invloed op schimmels in je huis?

  3. Met spouwmuur isolatie in een hoekwoning bespaar je hooguit EUR. 150,- per jaar op je gas rekening. Terugverdientijd is dus heel wat jaren en de impact op het milieu is nul komma nix.
    Je moet gaan ventileren anders zit je huis binnen no time vol met vocht en schimmel en de meeste oude huizen hebben geen mechanische ventilatie. Dus ramen openzetten dus stoken voor de buitenlucht.
    De functie van de radiatoren op slaapkamers is nagenoeg nul omdat door de isolatie in woonkamer waar de thermostaat hangt deze niet vaak meer aanslaat dus geen warmte transport via de leidingen dus ook geen warmte naar slaapkamers waar je kinderen studeren. Je moet dus extra kosten maken om de ruimtes via losse electrische kachels warm te krijgen is kostenverhogend.
    Wat ze vertellen dat isoleren honderden euros zou besparen is onzin want dan zou je in een hoekhuis nog minder gas moeten gaan verbruiken als in een tussenwoning.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld