Belangstellenden bekijken herinrichtingsplannen rond algemene begraafplaats

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht belegde woensdagavond 6 oktober 2021 in samenwerking met ingenieursbureau Unihorn en Gebr. De Koning B.V. een inloopavond over de uitbreiding van de begraafplaats, herinrichting het Achterom en het voorplein van de begraafplaats.

In uitvaartcentrum De Drechtstreek & Timmers aan de Jan Steenstraat werd de informatieavond georganiseerd en konden belangstellenden de plannen bekijken en waar nodig uitleg krijgen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Omwonenden waren persoonlijk uitgenodigd. De gemeente Sliedrecht breidt ook de begraafplaats uit met een beheerdersonderkomen en alles vindt plaats in verschillende fasen. Zo kan de begraafplaats tijdens de uitvoering van het werk altijd in gebruik kan blijven. Binnenkort beginnen de grondwerkzaamheden door aannemer Gebr. De Koning B.V. Wethouder en portefeuillehouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte is blij met de plannen. “We gaan iets realiseren in de komende jaren en als dat klaar is kunnen we lange tijd vooruit met begraven in Sliedrecht. Ik ben er best trots op!”, aldus Spek. Het blijft spannend of alle onderdelen zoals damwand tijdig worden geleverd. Door corona is de productie op achterstand gekomen van verschillende bouwproducten. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Achterom
De herinrichting van het Achterom werd ook gepresenteerd. Voor een aantal bewoners is het een teleurstelling dat de parkeervakken recht komen te liggen en niet schuin. Dat kan volgens hen problemen opleveren met groter auto’s, denk aan bestelbussen. Enkele tientallen mensen maakten gebruik van de inloopavond.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld