Bedreigde scheidsrechter staakt voetbalwedstrijd

door Joop Hartog
LEERDAM / SLIEDRECHT – Met een onderbreking van een kwartier heeft de wedstrijd tussen L.R.C. en Sliedrecht zaterdag 2 december 2017 slechts 45 minuten geduurd. Het is 0-0 gebleven! Er werd al lang naar deze wedstrijd uitgekeken want hoogvlieger L.R.C. en het steeds beter in vorm komende Sliedrecht, zijn twee voetballende ploegen die best eens voor een leuke zaterdagmiddag konden zorgen.

Doelpoging Dennis Verhoef wordt geblokkeerd door Wesley Swets. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Het pakte allemaal anders uit, want vijf minuten voor de pauze sloeg de vlam enigszins in de pan, Niet de twee teams onderling kregen bonje, maar de gastheren uit Leerdam waren het niet eens met scheidsrechter van den Bergen. Er werden vervolgens opmerkingen geplaatst die niet door de beugel konden, waardoor hij een rode kaart trok voor LRC-er Ali Yilmaz. Daarop werd weer gereageerd en werden er verwensingen gedaan die niet op een voetbalveld thuis horen waarop de leidsman de wedstrijd staakte.

Bovenliggende partij
Toch waren de daaraan voorafgaande 40 minuten het aankijken best waard. Sliedrecht speelde het spel zoals het in de laatste wedstrijden deed en was de bovenliggende partij. Van echte grote kansen was weliswaar geen sprake, maar de beste mogelijkheden waren toch voor de mannen van Langerak. Zo namen Roy van ´t Hoog met een goed schot en Dennis Verhoef het doel van keeper Thijs Janssen onder vuur. De alleen doorgebroken Dennis Verhoef was halverwege de eerste omgang het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet werd bekwaam gestopt door Janssen. Luciano van Harlingen rondde een mooie snelle aanval koppend af, maar miste de juiste richting.

Definitief gestaakt
Toen Sliedrecht vlak voor de pauze een vrije trap toegewezen kreeg van scheidsrechter Van den Bergen werd hierop door L.R.C.-spelers zodanig gereageerd dat de scheidsrechter zich bedreigd voelde en bovendien ongepaste verwensingen naar het hoofd kreeg. Hierop besloot de arbiter de kleedkamer op te zoeken. Ook trainer/coach Koen Janssen deed een duit in het zakje bij het verlaten van het speelveld en ook hij kreeg de rode kaart. Na een kwartier werd de wedstrijd hervat voor de resterende vijf minuten waarin Sliedrecht opnieuw een paar kansen creëerde. Tegen de verwachting in werd daarna de kleedkamer weer opgezocht voor de officiële rust. Een kwartier later kwam het bericht dat de scheidsrechter de wedstrijd niet meer wilde hervatten en definitief staakte. Hierbij speelde zeer waarschijnlijk ook een rol dat er geen wedstrijdverlichting was op het speelveld waardoor de wedstrijd toch vroegtijdig beëindigd zou moeten worden.

Teleurstellend
Zeer teleurstellend voor Sliedrecht dat goed in de wedstrijd zat en het liefst het karwei direct had afgemaakt. Het uitspelen van deze wedstrijd zal waarschijnlijk op een inhaaldag later in het seizoen plaatsvinden. Zaterdag 9 december 2017 ontvangst Sliedrecht het hooggeplaatste W.N.C. uit Waardenburg. De aftrap van deze wedstrijd op De Lockhorst is om 14.30 uur

3 gedachten over “Bedreigde scheidsrechter staakt voetbalwedstrijd”