Baggerfestival 2023 opent met symposium ‘Maritieme Energietransitie’

SLIEDRECHT – Het Baggerfestival 2023 is geopend. Dat gebeurde donderdagmorgen 22 juni 2023 met een symposium over waterbouw en maritiem in partycentrum De Lockhorst. Thema voor het dagprogramma is de maritieme energietransitie. 

Burgemeester Jan de Vries (CDA) opende de dag. (Foto stichting Baggerfestival Sliedrecht / Peter Verheijen)

Vertegenwoordigers van onder andere Rijkswaterstaat, Boskalis, de Europese Commissie en Havenbedrijf Rotterdam gaan deze donderdag in op wat de verduurzamingsopgave de komende jaren voor de maritieme sectoren zal gaan betekenen.

Tekst gaat verder onder foto.

In de middag gaan de aanwezigen in kleinere groepen uiteen om in workshops dieper op de materie in te gaan. Het symposium is toegankelijk voor sponsoren van het Baggerfestival 2023. Voor een losse kaart moest € 250,– worden betaald. Na afloop is er een borrel. (Foto stichting Baggerfestival Sliedrecht / Peter Verheijen)

Sprekers
Na de opening door burgemeester Jan de Vries (CDA) is het de komende uren de beurt aan Mirjam Heuvelman, directeur Inkoop en Contractmanagement Rijkswaterstaat, Ricardo Batista van de Waterborne Department van de Europese Commissie en Egbert van der Wal, director Port Development van het Havenbedrijf Rotterdam om hun visies met de aanwezigen te delen. Na een pauze komen achtereenvolgens Hilbrand Druiven, hoofd Cluster Duurzaamheid & Innovatie van Boskalis Nederland, Paul Groot, senior projectleider Infrastructuur en Aanbesteden bij het Economisch Instituut voor de Bouw, Michel Deruyck, head of Energie department van de Jan de Nul Group en Arjen de Jong, namens de Zero Emission Dredging hub Drechtsteden aan het woord.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld