Auto ramt voorgevel van juwelier aan Kerkbuurt

door Peter Donk
SLIEDRECHT – In de vroege ochtend van vrijdag 24 mei 2024 is een ramkraak gepleegd op een zaak van een juwelier-goudsmid aan winkelpromenade Kerkbuurt. Dat gebeurde met een bestelbus. Eén van de betonnen paaltjes voor de winkel werd eruit gereden. Volgens de eigenaar is er niets buitgemaakt. “De spulletjes van de klanten zijn veilig”, meldt de juwelier-goudsmid.

Het incident was even na vijf uur vrijdagmorgen. De politie zoekt getuigen. Mogelijk zijn er camerabeelden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De rolluiken bemoeilijkten de toegang tot de winkel. De politie zegt dat de juwelier-goudsmid de zaak goed had beveiligd. Ook na het rolluik. Het busje werd achtergelaten en de overvaller(s) vluchtten vermoedelijk te voet. De bestelbus is voor sporenonderzoek in beslag genomen. 

Tekst gaat verder onder X-bericht.

Veel schade
De ondernemer is vrijdag in ieder geval gesloten. Op sociale media staat voor de klanten: “Allereerst wil ik jullie laten weten, dat wij ongedeerd zijn, niemand is gewond. Daarnaast zijn ook geen spullen meegenomen, geen dierbare sieraden en horloges van u en geen nieuwe uit de collectie. Wel is er een heleboel schade, waar we vandaag druk mee zijn om het op te ruimen en de boel zo snel mogelijk weer toegankelijk voor u en voor ons te maken. We werken zo hard mogelijk om u weer snel welkom te heten in onze winkel.” De politie laat weten de zaak in onderzoek te hebben. Er is nog niemand aangehouden. 

Oproep getuigen
De politie vraagt om camerabeelden, eventuele getuigen en mensen die meer informatie hebben en de politie nog niet hebben gesproken, tel. 0900 -8844 of Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000. 

2 gedachten over “Auto ramt voorgevel van juwelier aan Kerkbuurt”

  1. Ik sluit me aan Maikel de Lange.

    Het slechte regeert en het gaat maar door.
    Heel veel sterkte voor juwelier Alblas!

  2. Heel veel sterkte met dit ingrijpend gebeuren! Wat zijn sommige mensen toch in en in slecht….

Plaats een reactie

*=Verplicht veld