Arbeidsmarktperspectief; ‘Collega’s maken het verschil’

SLIEDRECHT – Je eigen salaris verdienen in een echte baan, volwaardig meedoen. Mensen met een arbeidsbeperking kunnen en willen dat ook, maar hebben daar vaak wat hulp bij nodig. Collega’s spelen daarbij een belangrijke rol, daarom staan zij donderdag 26 mei 2016 centraal tijdens de bijeenkomst ‘Collega’s maken het verschil’. 

De bijeenkomst is in partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1 en het programma begint om 13.00 uur. (Foto via organisatie)

Dagvoorzitters zijn Remco Verkerk, founder TEDx Dordrecht en Jan Dirk Stouten, bekend als sportverslaggever bij de regionale omroep RTV Rijnmond. Er zijn workshops, gespreksrondes en een netwerkborrel. 

Begeleiden
Werkgevers, overheid en vakbonden hebben afspraken gemaakt om extra banen te creëren voor mensen met een beperking, de zogenaamde garantiebanen. Ook collega’s worden gevraagd om hun steentje bij te dragen. Zonder uw medewerking is de kans groot dat iemand met een beperking het niet redt op de werkvloer. Het Werkgevers Servicepunt AVregio en het Regionaal Netwerkplatform Drechtsteden (samenwerkingsverbanden van sociale partners FNV en CNV, overheid, werkgevers en onderwijs) faciliteren werkgevers om zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking naar werk te begeleiden. Vanuit dat doel is de bijeenkomst ‘Collega’s maken het verschil’ voor werknemers georganiseerd. U krijgt informatie over de garantiebanen, inspiratie en handvatten om in uw bedrijf het verschil te maken.

Gesprekken en workshops
U kunt deelnemen aan verschillende workshops. Na ontvangst en opening volgt eerst een interactief vraaggesprek met wethouder Bert van de Burgt (arbeidsmarktregio Drechtsteden en wethouder Bart Bruggeman, (arbeidsmarktregio Gorinchem), Osman Elmaci (FNV) en Marleen Vroegindeweij (De Jong Beheer & Krohne) over het belang van de Participatiewet en best practices. Er worden een drietal workshops gegeven in twee ronden. Deelnemers kunnen in wisselende samenstelling zich die middag voor twee workshops aanmelden. De keuze is uit: ‘De rol van de OR – Van CAO naar daadwerkelijke arbeidsplaatsing’, ‘De rol van de ‘werkmaat’ – Ondersteuning en draagvlak op de werkvloer’ en ‘Functies creëren (Jobcarving) binnen je eigen bedrijf’. Na afloop is er een netwerkborrel.

Aanmelden
Wie deel wil nemen aan de bijeenkomst ‘Collega’s maken het verschil’ moet zich aanmelden voor woensdag 18 mei 2016 van via dit formulier. Deelname is kosteloos.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld