Anjerconcert met minder bezoekers, maar staat muzikaal als een huis

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Aan de communicatie door de organiserende stichting Comité 4 en 5 Mei Sliedrecht over het concert heeft het niet gelegen, maar er waren zaterdagmiddag 2 september 2023 beduidend minder belangstellenden voor het Anjerconcert aan het Dr. Langeveldplein dan vorig jaar. Zeker tweederde van de stoelen was niet bezet en dat was jammer. Maar wie aanwezig was, die heeft genoten! 

Hier spelen beroepsmusici. Anderhalf uur was er muziek de Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW), één van de twee regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht. Het orkest stond onder leiding van dirigent ritmeester Jos Zegers. Bovendien werd er met zang opgetreden of was er een solorol voor één van de musici. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het openluchtconcert trof het met het weer. Het was droog en zonnig. Dat wil je als je zo’n evenement opzet. Enig nadeel voor de kijkende bezoeker was de zon, die nog fel scheen over het raadhuis en een zonnebril noodzakelijk maakte om nog iets goed op het podium te kunnen zien. Het had mooier geweest als het podium niet bij het raadhuis, maar aan de zijde van de muziektent had gestaan. Maar voor alles is vast een reden. De gasten, onder wie vertegenwoordigers van het College van B & W, een oud-burgemeester met zijn vrouw en uiteraard veteranen, konden anderhalf uur genieten van muziek op niveau. Want het concert stond als een huis!

Tekst gaat verder onder tweet.

Optredens
De afgelopen jaren stonden de concerten van de FBW voornamelijk in het teken van het eren van onze veteranen. Twee succesvolle theatertours. Het orkest speelde door heel Nederland. De FBW, met als thuisbasis de van Brederode kazerne in Vught, verzorgt de muzikale ondersteuning van ceremoniële en protocollaire activiteiten binnen en buiten de landmacht. Daarbij valt te denken aan optredens voor het Koninklijk Huis, Prinsjesdag en beëdigingen. Maar ook commando-overdrachten en herdenkingen. Daarnaast geeft het orkest concerten, zogenaamde relatie- of goodwillconcerten. Omdat de FBW tevens de tradities van het Korps Wielrijders handhaaft, verzorgt het orkest af en toe optredens op de fiets. Verder zie je de FBW bij taptoes in binnen- en buitenland.

Tekst gaat verder onder foto.

Bijdrage kosten
Stichting Comité 4 en 5 Mei Sliedrecht kreeg een bijdrage in de kosten van stichting De Kaai, stichting De Haan, Rotary Sliedrecht e.o., stichting Sliedrecht en Cultuur en een stichting die niet met hun naam wil worden genoemd.

3 gedachten over “Anjerconcert met minder bezoekers, maar staat muzikaal als een huis”

  1. Misschien een idee, voortaan op 5 mei zo concert te doen.
    Misschien leeft het dan meer voor de mensen.😉

  2. Beste Riens. Alle bejaardentehuizen zijn in kennis gesteld en hebben ook een flyer opgehangen. Kompas en Sliedrecht24 hebben het ook geplaatst.

  3. Te weinig bekendheid aan gegeven naar mijn mening. Samenwerken met bejaardentehuizen, verenigingen etc in de omgeving.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld