Amir Tetova van SSV Klim-op wint Jeugd Alblasserwaardschaaktoernooi 2023

SLIEDRECHT – De 42e editie van het Alblasserwaardtoernooi 2023 voor de jeugd is gewonnen door schaker Amir Tetova van SSV Klim-op uit Capelle aan de IJssel. In de eerste groep wist hij favoriet Boyd Leenen een vol punt voor te blijven en werd zo de nieuwe kampioen van de Alblasserwaard.

Amir Tetova neemt de prijs in ontvangst. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Toernooidirecteur Mark van Hulst kan terugkijken op een geslaagd toernooi en kijkt alweer uit naar de editie van 2024.

Naar andere ruimte
Bijna 120 kinderen van 5 tot 16 jaar waren naar activiteitencentrum De Havik gekomen om de onderlinge strijd op het schaakbord aan te binden. Dat grote aantal deelnemers vroeg wel om uitbreiding van de speelruimte, want het thuishonk van de organiserende vereniging is niet groot genoeg. De kantine van de naastgelegen korfbalvereniging bood uitkomst en in deze ruimte kon ook een deel van het toernooi worden gespeeld. 

Prooi
De top van de spelers speelden in drie vierkampen met een speeltempo van dertig minuten per partij. De kampioengroep werd dus gewonnen door Amir Tetova, maar de andere twee vierkampen werden beide een prooi voor spelers van de organiserende vereniging Sliedrecht. Micha de Jong en Theo Theunissen speelden hun eerste toernooi en konden meteen met een eerste prijs naar huis. Ook Jabber Al-Yassin wist namens Sliedrecht een groep te winnen.

Winnen en prijzen
Naast de vierkampen werd er in groepen van zes en acht spelers gestreden om de overige prijzen. Er waren maar liefst 60 bekers te verdelen en niemand wilde met lege handen naar huis. In deze groepen vlogen de stukken dan ook over de borden en werd om ieder punt gestreden. Zelfs de allerjongsten bleven de hele middag enthousiast en wilden elke partij winnen.

Tekst gaat verder onder foto.

Schaakprobleem
Tussen de rondes door werden alle spelers door de organisatie getrakteerd op een versnapering en kon er nog een extra prijs worden gewonnen met het oplossen van een schaakprobleem, gecomponeerd door internationaal probleemmeester Henk Prins. Veel kinderen hadden de oplossing uiteindelijk gevonden en voorzitter Marcel Klein van Schaakvereniging Sliedrecht trok tien namen uit de doos met goede antwoorden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld