Alzheimer Café: ‘Als het thuis (bijna) niet meer gaat. Het verpleeghuis in zicht’

SLIEDRECHT – Iedere eerste maandagavond van de maand organiseert het Alzheimer Café Sliedrecht een bijeenkomst en deze is te zien bij de lokale omroep MerweTV. Maandagavond 6 september 2021 om 19.30 uur is het thema is ‘Als het thuis (bijna) niet meer gaat. Het verpleeghuis in zicht’.

Zolang mogelijk in je eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen, dat is wat we allemaal het liefste willen. Met dementie komt er bijna altijd een moment dat dit niet meer kan. (Stockfoto Shutterstock)

Gespreksleider Suzanne Lankhorst gaat daarover in gesprek met Gert van Eck (die de zorg heeft voor zijn vrouw met dementie), Miranda van Leunen (mantelzorgmakelaar), Cora Kornet (casemanager dementie en woon-zorgconsulent bij Stichting Waardeburgh) en met Karoline Breedveld (verpleegkundige in zorgcentrum Overslydrecht).

Vragen
Aan de orde komen verschillende vragen. Hoe weet je dat het tijd is om te zoeken naar een andere plaats? Welke emotionele dilemma’s spelen hier in mee en hoe maak je dit bespreekbaar? Wat moet je allemaal regelen? Hoe maak je de overgang naar die andere plaats zo klein mogelijk?

Uitzendkanaal
Uitzending Alzheimer Café op maandag 6 september om 19.30 uur op MerweTV (Ziggo kanaal 36 of 335 / KPN, XS4ALL & Telfort kanaal 1338). De uitzending is hier online terug te zien of op het YouTube kanaal van MerweTV.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld