Alblasserwaards Vocaal Ensemble viert dubbel jubileum met concert in Grote Kerk

SLIEDRECHT – Het kleinkoor Alblasserwaards Vocaal Ensemble o.l.v. Henny Korevaar treedt zaterdag 28 oktober 2023 op in de Grote Kerk aan Kerkbuurt 131 en heeft een dubbele reden om een concert te geven. Korevaar geeft al 40 jaar leiding, die dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert. De uitvoering begint om 20.00 uur; de kerk is vanaf 19.30 uur open. Een toegangskaart kost € 10,– p.p.

Het Alblasserwaards Vocaal Ensemble zingt muziek uit alle tijden. Van oude muziek tot hedendaagse componisten, veelal in Evensongs die het koor regelmatig uitvoert in verschillende kerken in de regio. (Foto Alblasserwaards Vocaal Ensemble)

Op het orgel speelt Niels de Klerk. Het programma voor het jubileumconcert heeft als thema ‘Muziek uit het kerkelijk jaar’. Werken van Bach, Fauré, Stanford, Rutter, Govenor, MacMillan, Stopford en Hagenberg, worden afgewisseld met orgelmuziek van George Thalben-Ball en Bach. Van advent naar kerst en passie, met werken als Cantique de Jean Racine, delen uit de Johannes Passion en Psalm 23 van Sir Charles Villiers Stanford, wordt het muziekpalet ingekleurd. 

Geschiedenis
Het Alblasserwaards Vocaal Ensemble is opgericht op 23 oktober 1983 met maximaal 24 leden is verdeeld over vier stempartijen. Sinds de oprichting, samen met Martin en Gijs Zonnenberg, is Henny Korevaar een vaste waarde voor het koor. Als dirigent vanaf de oprichting verbonden zijn, is uniek in de korenwereld. Korevaar, toen 16 jaar, begon in augustus 1973 als dirigent van het Chr. Meisjeskoor in Sliedrecht. Al snel kwamen daar gemengde koren bij. Met leermeesters als Jan Eelkema, Felix de Nobel en Hans van den Hombergh, ontwikkelde hij zich als een veelzijdig dirigent. Zijn filosofie is: zoveel mogelijk muziek uit het koor halen. Inmiddels hebben 22 verschillende koren zijn leiding mogen ervaren in de 50 jaar dat hij actief is. Regelmatig geeft het kleinkoor Alblasserwaards Vocaal Ensemble concerten.

3 gedachten over “Alblasserwaards Vocaal Ensemble viert dubbel jubileum met concert in Grote Kerk”

  1. Wat een prachtig bericht over jullie Kleinkoor en aankomend concert.
    Zelf zit ik op Kleinkoor Ars Nova met bijna dezelfde papieren en muziek. Wij vieren een Requiem concert op zondag 12 november in de Willibrorduskerk aan de Dorpsdijk in Poortugaal.
    Kunnen we uitwisseling doen? Kunnen we elkaar ontdekken en naar elkaars concerten gaan?
    Ik kom heel graag met jullie in contact.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld