Albert Schweitzer ziekenhuis organiseert activiteiten rond darmkanker 

DORDRECHT / SLIEDRECHT – In de eerste week van maart 2020, van maandag 2 t/m vrijdag 6 maart 2020, houdt het Albert Schweitzer ziekenhuis op locatie Dordwijk een reeks uiteenlopende activiteiten over darmkanker. De maand maart is landelijk uitgeroepen tot bewustwordingsmaand rondom darmkanker.

In de ziekenhuishal staat een grote opblaasbare darm, waarin bezoekers meer te weten kunnen komen over hoe poliepen en darmkanker eruitzien. Bij deze reuzendarm zijn op gezette tijden deskundigen aanwezig om informatie te geven aan belangstellenden. (Foto Albert Schweitzer ziekenhuis)

Je kan je ook inschrijven voor een expertmeeting, waar vragen aan deskundigen kunnen worden gesteld, een live-operatiesimulatie en een individueel consult. Het volledige programma met inschrijfmogelijkheid per onderdeel is hier online te vinden.

Speerpunt
Eén op de twintig mensen krijgt in zijn/haar leven darmkanker, bijna altijd op latere leeftijd. Van deze groep patiënten geneest 65 procent en dat percentage wordt steeds hoger, mede dankzij het bevolkingsonderzoek. In 2017 spoorde het bevolkingsonderzoek in Nederland 4203 mensen op met darmkanker. De behandeling van darmkanker is één van de medische speerpunten waarin het Albert Schweitzer ziekenhuis regionaal uitblinkt. Van belang voor een succesvolle behandeling is uiteraard dat de ziekte tijdig wordt herkend en vastgesteld.

Naar huisarts
De meest voorkomende klachten die kunnen wijzen op darmkanker zijn bloed in de ontlasting en/of een onverklaarbare en aanhoudende verandering in het ontlastingspatroon, zoals verstopping of diarree. Met dergelijke klachten is een bezoek aan de huisarts aan te raden. In het Albert Schweitzer ziekenhuis is veel expertise in het behandelen van patiënten met darmkanker. Er worden jaarlijks ruim tweehonderd patiënten gediagnosticeerd. Alle patiënten krijgen kwalitatief hoogwaardige zorg aangeboden met de laatste nieuwe behandeltechnieken. Dit alles is vormgegeven in een zorgpad. Daardoor weten patiënten zo snel mogelijk waar zij aan toe zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld